WordPress blogları için çeşitli istatistik eklentileri mevcut, fakat bunların hemen hepsi blogunuzun veritabanını şişirerek başınıza bela olabilecek cinstendir. WordPress.Com Stats eklentisi WordPress.Com bloglarında da kullanılan özel bir istatistik servisidir, bu eklentiyi kullanarak aynen WordPress.Com da bulunan bir blogda olduğu gibi kendi sunucunuzdaki blogda da bu hizmetten faydalanabiirsiniz.
Bu eklentiyi kullanabilmek için WordPress.Com da üye olmalı ve şurada bahsetmiş olduğum gibi bu üyelikten dolayı sahip olacağınız bir api key’e ihtiyacımız var. Ayrıca WordPress.Com’un ülkemizde sansürlü olma durumdan dolayı bu eklentiyi kullanabilmek için bilgisayarınızda Opendns kullanmamız gerekmekte.
Kullanabileceğimiz Opendns ler aşağıdaki gibidir;
208.67.222.222
208.67.220.220
Bu dns numaralarını yine şurada bulunan ekran görüntüsündeki gibi bağlantımıza yazmak yeterli.
Ve eklentiyi bu uzun uğraşlardan sonra afiyetle kullanabilirsiniz, blogunuza ek hiç bir yük getirmeyecektir ve istatistikleri var olan diğer tüm istatistik eklentilerinden daha başarılıdır.
- Kurulum;
- Eklentiyi indirin ve /wp-content/plugins/ dizinine koyun.
- Admin panelinden eklentiyi etkinlştirin.
- WordPress api key soracaktı api key inizi girin.
- İstatistiklerin görüntülenmesi için WordPress’e zaman verin.
- Örnek bir ekran görüntüsü, diğer ekran görüntüleri.
Eklentiyi indirme adresi
“WordPress.com Stats eklentisi ile ferah ferah istatistik” için 6 yanıt
wordpress.com stats google analytics ile aynı sonuçları vermiyor. birde wordpress.com daki gibi tıklanılan lnkleri göstermemeside bir başkaeksiği…
@ömer
wordpress.com istatistiği bloga üye giriş yapmış kişileri saymaz.
evet analistikle farklı görünyüyor uzun zamandır wordpress.com stats ı kulanıyordum yinede istatistiki bilginin işe yarayacağı konularda bence en iyisi, birebir tekil hitleri hangi yazınızın son günlerde patlama yaptığını buna benzer çok önemli bilgileri gösteriyor ve minik bir artısı da bu eklentiyi kullanan bloglar istatistik sayfalarında rastgele bloglarda görünüyorlar.
analistik ile kafası karışmasın isteyenler ve deneyimsiz kullanıclar için bence basit ve güvenilir, ayrıca tabii ki sunucunua ek hiç bir yük getirmemesi de harika bir yönü.
bu konuda hak veriyorum. bir ikincisi sunucuda ek bir yük getirmeme olayını açabilir misin?
@ömer
yazdığım yazıda;
şöyle geçer.
örneğin bir istatistik eklentisi var, bu eklenti blogunuzda ekstra belki yuzlerceye kadar çıkabilen (blogunuzdaki içerik vs. saysına bağlı) tablolar oluşturur ve bu tablolar yani mysql sürekli çalışır, dolayısı ile sunucunuza ek yük getirir.
wordpress stats eklentisi ise aynen analytics de olduğu gibi sadece bir javasicript kodu koyar blogunuza ve blogunuzun veritabanı ile işi olmaz, blogunuzla hiç bir işi olmaz direk wordpress.com dan çalışır bu eklenti, hatta bu eklenti ile aynı blogunuzdan başka wordpress.com veya sunucunuzda kurulu başka bir wordpres blogununda istatistiğini aynı anda takip edebilme şansına sahipsiniz, çünkü çalışma merkezi wordpress.com, sunucunuz değil.
teşekkürler.
wallaha beniö bayagı işime yaradı.
video oyun
süper mantıkla yapılmış süper eklenti kullanıyorum tabii kide 🙂