Kategoriler
Internet

Twitter ve Facebook gibi sitelere yapılan saldırılar

Geçen gün galiba dün değil evvelsi gün Twitter, Facebook ve birkaç siteye daha fena bir saldırı başlamıştı, o an ben izledim gerçekten dünyanın en büyük siteleri de olsa en gelişmiş sistemleri de kullansalar bu DoS(Denial of Service) saldırıları kaşısında aciz kalındğını bir kez daha canlı canlı görmüş olduk.


Geçtiğimiz hafta aynı saldırıları benim blogumda aldı, hatta devam da ediyor ve bu yüzden Blogger’a geçirdim blogu, umuyorum Blogger’ı dağıtacak kapasitede bir güç ile saldırmazlar tekrar yoksa Facebook’u dağıtan güçteki DoS saldırı Blogger’ı havada karada çalışmaz hale getirir.

Önceki gün Blogger’da da bir garip durumlar oluştu esasında ama bunu açıklamadılar ne olduğunu, bloguma girmeye çalıştığımda Sory(ünlü üzgünüm sayfası 403) sayfasını göstermeye başlamıştı. İnsanın büyük bir blogu olması da başa bela kardeşim.

Sonuçta Internette güvenliğin ne kadar önemli bir konu olduğunu tekrardan hatırlamış olduk, güvenlik de gördük ki bir yere kadar ve şu an kullandığımız teknoloji de yapılan Denial of Service attack’lara karşı hiçbir önlem alınamıyor maalesef, tek çare o etki alanını yani saldırıya uğrayan alan adı veya ip adresinin komple fişini çekmek.

Twitter ile benim blogumun aynı kaderi paylaştığını görmek biraz garip duygu oldu (: İlk gördüğümde durumun bağlantı saldırısı olduğunu o an hemen anlamıştım çünkü ben kendi sistemimde 1 hafta boyunca bunu inceledim ve hatm ettim diyebilirim, yani bu bir savaş sanırım oyunu kurallarına göre oynamak lazım eğer internette iş yapıyorsanız siz de bunlara karşı aynı taktikle cevap vermelisiniz önlem yerine saldırı kaynağını yani saldırıyı yapabilecek , rakip, düşman kimse bunları tahmin edip onların sistemlerine aynı saldırıyı göndereceksiniz başka yapacağınız hiç bir şey yok dediğim gibi.

Zannedersem şu an kullanılan bağlantı standartlarının komple değişmesiyle bu sorun ortadan kalakacak fakat o vakit de yeni başka saldırı durumları icad edilecektir, bu insanoğlu var oldukça böyledir ya beyaz siyah meselesi. 2012 ye kadar ne yapacaksanız yapın Mehdi de gelmiş Adnan Oktar açık açık söyledi 🙂 Az vaktiniz var ona göre yani.

Bu arada insanlarımızın çoğu bu olayı yanlış biliyor, Denial of Service denilen saldırlar Hacking kavramı içine girmez, bu sistemi yıkma amacı içren bağlantıya yapılan saldırılarıdır ve saldırıya uğrayan sitenin bağlantı kaynaklarını tüketerek diğer siteye erişmek isteyen kullanıcılara bağlantı bırakmayıp erişilmez hale getirmekten ibarettir. Saldırıyı planlayanlar daha önce çok minik ajanlarla internet bağlantısını ele geçirdikleri, dünya üzerinde bazen yüzlerce bazen binlerce bilgisayarları aynı anda ilgili hedef siteye bağlanmaları için komut verirler böylece hedef sitenin bağlantısı çökmüş ve erişilmez hale gelmiş olur, bu ele geçirilmiş saldırı yapan bilgisayarların sahiplerinin bundan haberleri yoktur ve yasal olarak bir ceza almazlar sadece uyarılırlar, ayrıca genellikle bu saldırıların yapılacağı sitenin bağlantısı hangi ülkede veya hangi bölgede ise o bölgedeki saldırgan bilgisayarlar daha etkili olur atıyorum Türkiye’de host edilen bir siteye saldırılması için Türkiye’deki bilgisayarların kullanılması daha etkilidir çünkü yurt dışından gelecek saldırılar yurt içine göre zayıf kalacaktır bunun nedeni herhalde ülkenin yurt dışı çıkışlarıdır. Bunun yanında hangi ülkenin bağlantı hızları fazla ise o ülke Denial of Service saldırılarında daha güçlüdür, mesela Rusya’da veya ABD’den gönderilen saldırılar daha etkin olurken Türkiye kaynaklı olanlar daha az etkili oluyor.

Özü bu Hacking’e girmiyor.

WOLKANCA

Volkan Yılmaz

Twitter ve Facebook gibi sitelere yapılan saldırılar başlıklı gönderi hakkında herhangi bir sorunuz varsa, sosyal medya butonları ile yorum ya da mesaj göndermekten çekinmeyin.