mTi nin James Blunt la ilgili yazısından sonra benimde sevdiğim bir grup olan inti ilimani ile ilişik bir yazı yazasım geldi.Mükemmel bir grup olan inti-İllimani evet bir çoğunuz gibi ne söylediklerini anlamıyorum ancak müziğin amacıda bu değilmidir zaten melodilerle anlaşır dünya müzikleri seslerle tınlarla… Kullandıkları müzik aletleri harika mızıka var en başta… Yaylılar.. Çıngır çıngır öten birşeyler zaten bir kıpır kıpırlık var duramıyor insan yerinde.
Birazda teknik anlamda bilgi :
Grupta müzikal anlamda Horacio Salinas etkisi görülmekteydi, fakat 2001 yılında yaşanan bölünme sonucunda üç önemli üye (Jose Seves, Horacio Durán ve Horacio Salinas) gruptan ayrıldı. Yerlerine Manuel Merino, Cristián González ve Juan Flores geldi. Eski elemanların ayrılmasından sonra grubun aynı ismi kullanıp kullanamayacağı tartışma yarattı. Bu süreçte ayrılan üç eleman aynı isimle yeni bir grup kurdu. 2005`ten beri bu ismi taşıyan iki grup vardır: Tarihsel Inti Illimani (José Seves, Horacio Durán ve Horacio Salinas), Yeni Inti-Illimani (Coulon kardeşler). Inti Illimani popüler müzik geleneğinden gelen chitarra, tiple colombiano, charango, quatro venezolano, sikus, quena, rondador, bombo leguero, zampoña, maracas, guiro, quijada ve pandereta gibi çeşitli enstrümanlarla viyolonsel, kontrbas ve keman gibi klasik müzik enstrümanlarını birlikte kullanır.
Her türlü bilgiye bu web sitesinden ulaşabilirsiniz tasarımıda çok güzel müzikleride dinler fikir edinirsiniz dili çözmeniz basit ingilizce bazi kelimelerin sonuna A harfi ekleyince Latin amerikaya özgü dil çıkmış oluyor ortaya 🙂
Kategoriler
“inti-illimani” için 7 yanıt
3-4 yıl önce türkiye'ye gelip grup yorum'la birlikte konser vermişlerdi. latin amerika'nın grup yorum'u diye nitelendirilirler.
dünya devrim şarkıları albümüne yanlış hatırlamıyorsam 2 adet parçası girmişti bu grubun. grup yorum'un da cemo'su, dünya devrim şarkıları albümüne girmişti.
sosyalist bir gruptur kendileri.
en ünlü parçaları el pueblo unido jamás será vencido dur.
güzel paylaşım teşekkürler
yani volkan çok şersiniz ya 🙂
inti-illimani evet bir çoğunuz gibi ne söylediklerini anlamıyorum ancak müziğin amacıda bu değilmidir zaten
buna koptum sen çok yaşa emi.sultan'ı da öp benim için kocaman. 😯
imla hatası yapmışım ilk yorumda pardonua 🙂
yani volkan çok şekersiniz ya 🙂
inti-illimani evet bir çoğunuz gibi ne söylediklerini anlamıyorum ancak müziğin amacıda bu değilmidir zaten
buna koptum sen çok yaşa emi.sultan’ı da öp benim için kocaman. 😯
@edi ben yazdım bu yazıyı başak 🙁
@ana dikkat etmedim ayol nerden nereye kuzum haha süper di bu ya
o zaman volkan sultan ve başakımı öperim 😆
ınti ıllimani'nin yanında bir de quilapayún'dan bahsetmemek olmaz. ?ili'de bir dönemle (salvador allende ve sosyalist halk birliği dönemi) birlikte adları anılan bu iki grubun (victor jara'yı da eklemek gerekiyor bu listeye) yaptıkları müzik (evet sözler anlaşılmasa da – çevirilerini okumanızı öneririm, sözler de en az müzik kadar çarpıcıdır veya benim gibi ispanyolca öğrenmeye çalışabilirsiniz 😀 ) evrensel bir müzik olarak göze çarpıyor. bu müziğin bu kadar güzel olmasında bence kullandıkları çalgıların (yerli ?ili çalgıları) ve içinden çıktıkları halkın etkisi büyük.
@gnydgn aslında grup yorum'a türkiye'nin ınti ıllimani'si demek tarihsel açıdan bence daha doğru olur 🙂