Plica semilunaris, Sinüsler, Adenoidler / Bezeler, Bademcikler, Kuyruk sokumu kemiği, Saçları diken diken eden Arrector pili kası, 20’lik dişleri, Apandisit, Erkek memesi.
- 10. Plica semilunaris. Çocuğunuz bunu ilk defa duyuyor olabilirsiniz ancak üçüncü bir göz kapağına sahibiz. İki gözünüzü iyice açtığınızda göz yaşınızın geldiği bölüm ile göz beyazı arasında yer alır. Bu küçük göz kapağı kuşlar, kertenkele ve köpek balığı gibi hayvanlarda üçüncü göz kapağını oluşturan zardır. İnsanlarda konjonktivanın yarım ay şeklinde kıvrılmasıyla oluşmuştur.
- 9. Vücut kılları. Bizden önce yaşayanların daha tüylü oldukları kesin. Bu tüylerin giderek azalması insanların ısınmak için farklı şeyler denemelerinin sonucu olabilir mi?
- 8. Sinüsler. Doktorlar sinüslerin gerçekten ne işe yaradığını henüz bilmiyorlar ve bizde onlardan çok var. Gözlerimizi koruma, sesimizin tonunu ayarlama gibi görevleri olabilir.
- 7. Adenoidler / Bezeler. Adenoidler bakterileri toplar ama şiş ve enfeksiyona karşı dayanıksızdır. Adenoidler zamanla ve yaşla küçülürler ve kaybolurlar.
- 6. Bademcikler. Enfeksiyona dayanıksızdırlar ve şişerler. Eğer 30’larınızda hâlâ bademcikleriniz varsa hastalıklara karşı dayanıklı ve başarılı sayılırsınız.
- 5. Kuyruk sokumu kemiği Omurganın uzantısı kuyruk sokumu kemiği insan vücudunda omurga ile ilişkilidir ancak hâlâ tam olarak işlevi anlaşılamamıştır.
- 4. Saçları diken diken eden Arrector pili kası. Arrector pili kası şimdilerde sadece saçların dik ve inatçı durmasını sağlıyor.
- 3. 20’lik dişleri. 20’li yaşlara doğru çenenin en sonunda 20’lik dişleri çıkar. Çabuk çürür ve tedavi süreci çok ağrılıdır.
- 2. Apandisit. Apandisit sindirime yardımcı bir organ ancak kolay sindirilebilir besinler yenilmeye başladığından beri önemi oldukça azaldı.
- 1. Erkek memesi. Yararsızdır çünkü.. Niçin bilmiyoruz?
“İnsan vücudunun en yararsız 10 yeri” için 10 yanıt
gerçekden güzel yazı olmuş eline saglık…!
fazlasıyla paramedikal bir yazı olmuş bence, apandist denen ve aslında gereksiz görünen yapının savunma sistemi hücresi açısından da oldukça zengin olduğunu da biliyor musunuz örneğin?
ve sinüslerin ses rezonansında etkisi vs gibi…
bazıları zamanla adaptasyon sürecinde etkisizleşmiş gibi görünse de bence yararları oldugu kesin…
yazı için teşekkürler.
ateislere gün doğdu 🙂
bademcikler içtiğimiz sıcak yada soğuk maddeleri vucut ısısına göre ayarlar diye bir şey okumuştum.
rica ederim….
valla ben bademciklerim olmadan çok mutluyum. 20 yıldır yok hasta olmuyor çocukluğumdaki gibi. yani olmadıgı daha iyi.
sadece ne işe yaradığını bulamayan fakirlerin temennisidir. kolaya kaçmasıdır.
seni çok seviyorum aşkım durmuş ali soyadı akyol
bence çok güzel olmüş
ben 5 e gidyorum ev ödevim için güzel olmuş diyorum ve bunu yazıcam ve yapıcam
ya yapmayın allahın yarattığı hiçbir şey gereksiz olmaz kim hazırladıysa çok saçma olmuş
27 yasındayım bademciklerim var 🙂