Dünyanın en çok kullanılan yapay zekâ uygulaması olan ChatGPT’nin iOS uygulaması Türkiye’deki kullanıcılara açıldı.
Etiket: ChatGPT
OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT için resmi bir iOS uygulaması yayınlandı. Şirketin açıklamasına göre Android uygulaması da yakında çıkacak.
Mart ayında çıkan GPT-4 bilindiği gibi sadece pro hesap satın alanlar için kullanılabilir yani ücretsiz değil, ancak farklı AI uygulamalarında limitli de olsa ChatGPT-4 ve eski varyasyonlarını kullanmak mümkün.
Sohbet robotlarıyla düşük kaliteli içerik üreten siteler çoğaldı: İnternet çöplüğe dönüyor. ChatGPT gibi yapay zekaya sahip sohbet robotları “ucuz içerik” üretme aracına dönüştü. Düşük kaliteli içerik üreten sitelerin çoğalmasıyla internet hızla çöplüğe dönüyor.
Dünyanın en gelişmiş insansı robotu olan Ameca’ya ChatGPT entegre edildi. İngiltere merkezli insansı robot üreticisi Engineered Arts’ın ürettiği insansı robotun Youtub’da yayınlanan videoları ilgi çekici.
Arama motorları, daha iyi arama sonuçları sunma becerilerini geliştirmek için yapay zekâ (AI) teknolojisini giderek daha fazla benimsiyor. SEO uzmanları Google’ın yapay zeka ile ilgili geçmişinin ve son gelişmelerin sektörü nasıl etkilediğinin farkında olmalıdır.
Yapay Zekâ ile Arama Motoru Optimizasyonu da değişimler yaşadı yaşıyor, bugün yapay zekanın arama motoru ve SEO’daki etkisini inkar edemeyiz.
Microsoft’un arama motoru olan Bing, GPT-4 destekli sohbeti için bekleme listesini kaldırdı, daha doğrusu beklemeden hemen aktif oluyor, GPT-4 destekli Bing sohbet botunu herkesin kullanımına açıldı. Microsoft, yapay zekâ konusunda emin adımlarla ilerliyor. Firma, bekleme listesine kaydolanların yeni Bing’i kullanmasına izin veriyordu ve görünüşe göre bu artık değişti.
Doğruluk ve yansızlık açısından ChatGPT’den daha başarılı olan, girdi olarak resimler verip onlar hakkında da sorular sorabileceğiniz ve 25.000 kelimeye kadar uzunlukta metinler üretebilen yeni dil modeli GPT-4 duyuruldu. ChatGPT Plus aboneleri hemen deneyebilir.
Google açık olmak istiyor: Bard, Arama’dan ayrıdır. Yine de yakında Arama’ya gelecek olan üretken yapay zeka özellikleriyle eş anlamlı hale geldi. Google’ın Bard ürün sorumlusu Jack Krawczyk bu hafta Bard ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
OpenAI tarafından oluşturulan çevrimiçi sohbet robotu ChatGPT‘nin popülaritesi, birçok kişinin Google gibi arama motorlarının varlığının sorgulanmasına neden oldu. Gmail’in yaratıcısı Paul Buchheit da konuyla ilgili görüş bildirdi ve Google’ın işinin en fazla iki yıl süreceğini düşündüğünü tweetledi.
Microsoft, kaleme aldığı blog gönderisinde Bing endekselemsi, sıralaması ve sonuçlarını OpenAI’nin en gelişmiş GPT modeli ile birleştiren türünün ilk örneği olan yapay zeka modeli Prometheus’u duyurdu. Microsoft, Prometheus’tan bahsederken onun “tescilli bir teknoloji” olduğunun da altını çiziyor.
Google ekibi yapay zeka tabanlı ChatGPT sohbet robotunu bazı testlerden geçmişti, bunlardan biri de yazılım mühendisi pozisyonu için hazırlanan bir mülakattı.
İnternetin büyük arama motorlarından biri olan Microsot’un Bing arama motoruna ChatGPT’nin hızlı/pratik bir versiyonu ekleneceği bildirildi.
MusicLM şaşırtıcı derecede yetenekli.
ChatGPT’yi boşverin — müzik, AI içerik üretimi için bir sonraki önemli aşama olabilir. Google kısa bir süre önce, metin açıklamasıyla herhangi bir türde müzik oluşturan bir sistem olan MusicLM isimli bir araştırma yayınladı (https://google-research.github.io/seanet/musiclm/examples/). TechCrunch’ın belirttiği gibi bu, ilk AI müzik üreteci değil, Google’ın AudioML’si ve OpenAI’nin Jukebox’ı gibi projeler de var. Ancak MusicLM’nin modeli ve geniş eğitim veri tabanı (280.000 saatlik müzik), şaşırtıcı çeşitlilikte ve derinlikte müziklerin üretmesini sağlıyor. Çıktıyı beğenebilirsin.