Apple etkinliğine kısa biz zaman kaldı ve Google, Android için yayınladığı reklam filminde iPhone’ların USB-C’ye geçişiyle dalgasını geçti.

Apple etkinliğine kısa biz zaman kaldı ve Google, Android için yayınladığı reklam filminde iPhone’ların USB-C’ye geçişiyle dalgasını geçti.
Google, uzun zamandır test ettiği “Güvenli Arama” özelliklerinden biri olan aramada müstehcen, şiddet içerikli uygunsuz görüntülerin bulanıklaştırma ayarını tüm kullanıcıların hizmetine sundu.
Belirli bir sayfa için reklamveren bulunamadığında Google AdSense o sayfadaki reklam birimlerini boş beyaz bir alanla doldurur. Burada vereceğim CSS yöntemiyle bu boş beyaz ve gereksiz reklam slotlarını kolaylıkla gizleyebilirsiniz.
Google Fotoğraflar uygulaması geçtiğimiz yıl kullanıcıyı memnun edecek sayısız video efektleri, çeşitli düzenleme aracı ve kullanıcının kendi anılarını oluşturabileceği yapay zeka destekli bir dizi özellik paylaşmıştı. Platform üzerinden fotoğrafları düzenleyebilmek daha işlevsel hale getirildi. Akıllı telefon ile çekilen fotoğrafların düzenlenebilmesi için daha sistematik bir döneme giren Google Fotoğraflar bu kez Google web üzerinden iyileştirmelere başladı. Google’ın Android kullanıcıları için uzun zamandır kullanılan bu özellikleri artık web sürümde de kullanılmaya başlanabilecek.
Google Bard, Türkçe dil desteğine kavuştu!
Google Bard, Google AI tarafından geliştirilen, büyük bir metin ve kod veri kümesi üzerinde eğitilmiş bir konuşma yapay zekası (AI) chatbot’tur. Bard, metin üretebilir, dilleri çevirebilir, farklı türde yaratıcı içerikler yazabilir ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde cevaplayabilir.
1 Temmuz itibariyle Google Analytics 4 (GA4), uzun süredir kullanılan Universal Analytics’in (UA) yerini alarak web ölçümleri için birincil kaynak olarak öne çıkmaya başladı. UA tamamen kapatılmadı ancak varsayılan olarak kullanıcılar yeni analytics kaynağı oluşturduklarında GA4 kullanacaklar.
Yapay zeka (AI) hızla 2023 yılının popüler gündem maddelerinden biri haline geldi. Bu, kullanıcıların Google Arama’daki “artificial intelligence”(yapay zeka) konusuna olan ilgisine baktığımızda açıkça görülüyor.
Google yaptığı açıklamada, Google Domains’in kapanacağı duyuruldu. Hizmet Squarespace’e satılarak tümüyle el değiştirdi.
Gmail mobil cihazlarda aramayı iyileştirmek için yapay zekayı kullandı. Yapay zekanın kullanılmadığı online bir uygulama nerdeyse kalmadı, Google’ın mail uygulaması Gmail için bazı yapay zeka geliştirmeleri geldi.
Google, 2 yıl boyunca etkin olmayan pasif hesapları silecek, hesapların silinmesi en erken Aralık 2023 yılında başlayacak ve güvenlik için silindikten sonra silinen hesapla aynı_olan@gmail.com alınamayacak.
Goolge Perspectives/Perspektifler özelliğini “Arama’ya farklı bakış açıları bulmanın ve keşfetmenin yeni yollarını ekledik” açıklamasıyla geliyor.
Gmail de e-posta gönderen hesapların güvenilirliğini belirleyecek “mavi rozet” uygulamasını duyurdu.
Google’ın alan adı kayıt servisi olan Google Domains’de neredeyse dünya üzerindeki tüm alan adı uzantıları(TLD) mevcut. Google Domains’e aralarında .dad’in de olduğu sıra dışı 8 yeni alan adları eklendi.
Google’ın masaüstü sitelerinin çoğunda dark mode(koyu mod) yok, ben bilgisayarımı ve telefonumu koyu modda kullanıyorum ve masaüstünde de Google Takvim ve Çeviriyi koyu modda görmek istiyorum bunun yapmak için hem bu iki site için özel kod hem de Chrome’un chrome://flags
yani Experiments kısmından bir ayarla yapılabilen iki seçenek paylaştım.