Microsoft, Cortana’yı kaldırmasının ardından beta kullanıcılarına Copilot asistanı sundu, Windows 11 Copilot AI. Peki Windows içerisindeki yapay zeka destekli bu asistan nasıl kullanılır?

Microsoft, Cortana’yı kaldırmasının ardından beta kullanıcılarına Copilot asistanı sundu, Windows 11 Copilot AI. Peki Windows içerisindeki yapay zeka destekli bu asistan nasıl kullanılır?
Google Bard, Türkçe dil desteğine kavuştu!
Google Bard, Google AI tarafından geliştirilen, büyük bir metin ve kod veri kümesi üzerinde eğitilmiş bir konuşma yapay zekası (AI) chatbot’tur. Bard, metin üretebilir, dilleri çevirebilir, farklı türde yaratıcı içerikler yazabilir ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde cevaplayabilir.
FlexClip, metin, müzik, animasyonlar ve daha fazla efekt içeren videolar oluşturmak için kullanabileceğiniz ücretsiz bir çevrimiçi video düzenleyici ve video oluşturucudur. Video düzenleme becerisi gerekmez.
Dropbox, Dash adını verdiği yapay zeka destekli yeni bir evrensel arama aracını tanıttı. Dropbox Dash, tüm araçlarınızı, içeriğinizi ve uygulamalarınızı tek bir arama çubuğunda birbirine bağlayan yapay zeka destekli evrensel bir arama aracı. Dropbox’un yapay zeka destekli arama motoru Dash, Google Workspace, Slack, Asana, Trello, Outlook, Salesforce, Airtable, JIRA ve daha fazlası gibi büyük platformlar için entegrasyon sunarak kullanıcıların ihtiyaç duydukları her şeyi tek bir yerde hızlı bir şekilde bulmalarına yardımcı oluyor.
İsviçreli gowago isimli araç satış firmasının reklam için sosyal medyada paylaştığı, otomobil markalarının yapay zeka ile hayvanlarla tasvir edildiği görselleri beğendim ve paylaşmak istedim.
Microsoft’un kurucu ortağı Salı günü kendi blogunda, yakın gelecek ve yapay zekanın geleceği hakkındaki görüşlerini özetleyen yedi sayfalık bir makale yayınladı – “Yapay Zeka Çağı Başladı(The Age of AI has begun)“. AI geliştirmenin “mikroişlemcinin, kişisel bilgisayarın, internetin ve cep telefonunun yaratılması kadar temel bir şey” olduğunu yazdı.
Mart ayında çıkan GPT-4 bilindiği gibi sadece pro hesap satın alanlar için kullanılabilir yani ücretsiz değil, ancak farklı AI uygulamalarında limitli de olsa ChatGPT-4 ve eski varyasyonlarını kullanmak mümkün.
Microsoft Edge tarayıcısını geliştirmeye ve yapay zeka teknolojilerini tarayıcıya entegre etmeye devam ediyor.
Arama motorları, daha iyi arama sonuçları sunma becerilerini geliştirmek için yapay zekâ (AI) teknolojisini giderek daha fazla benimsiyor. SEO uzmanları Google’ın yapay zeka ile ilgili geçmişinin ve son gelişmelerin sektörü nasıl etkilediğinin farkında olmalıdır.
Yapay Zekâ ile Arama Motoru Optimizasyonu da değişimler yaşadı yaşıyor, bugün yapay zekanın arama motoru ve SEO’daki etkisini inkar edemeyiz.
Microsoft, Google ile olan yapay zeka yarışında önemli bir hamle yaptı. Yazılım devi, OpenAI’nin görüntüsü oluşturucusu olan DALL·E’yi, Bing’e entegre etti. Kullanıcılar Bing Chat’e istedikleri görüntünün özelliklerini girip, görüntüler oluşturabilecek.
Microsoft’un arama motoru olan Bing, GPT-4 destekli sohbeti için bekleme listesini kaldırdı, daha doğrusu beklemeden hemen aktif oluyor, GPT-4 destekli Bing sohbet botunu herkesin kullanımına açıldı. Microsoft, yapay zekâ konusunda emin adımlarla ilerliyor. Firma, bekleme listesine kaydolanların yeni Bing’i kullanmasına izin veriyordu ve görünüşe göre bu artık değişti.
Doğruluk ve yansızlık açısından ChatGPT’den daha başarılı olan, girdi olarak resimler verip onlar hakkında da sorular sorabileceğiniz ve 25.000 kelimeye kadar uzunlukta metinler üretebilen yeni dil modeli GPT-4 duyuruldu. ChatGPT Plus aboneleri hemen deneyebilir.
Deep Nostalgia uygulaması ile fotoğrafları canlı hale getirmek mümkün, bir potre fotoğrafı yükleyerek fotoğrafta bulunan kişinin yapay zeka ile konuşması, yüzünün hareket etmesi sağlanıyor.
Google açık olmak istiyor: Bard, Arama’dan ayrıdır. Yine de yakında Arama’ya gelecek olan üretken yapay zeka özellikleriyle eş anlamlı hale geldi. Google’ın Bard ürün sorumlusu Jack Krawczyk bu hafta Bard ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.