Kategoriler
Tech

Google Bard Türkçe oldu

ChatGPT rakibi sohbet botu Google Bard artık Türkçe desteğine de sahip.

Google Bard, Türkçe dil desteğine kavuştu!

Google Bard, Google AI tarafından geliştirilen, büyük bir metin ve kod veri kümesi üzerinde eğitilmiş bir konuşma yapay zekası (AI) chatbot’tur. Bard, metin üretebilir, dilleri çevirebilir, farklı türde yaratıcı içerikler yazabilir ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde cevaplayabilir.

Bunu Bard yazdı.
Bunu Bard yazdı.

Bard, şimdi Türkçe dil desteğine kavuştu. Bu, Türkçe konuşan kullanıcıların Bard’ı daha kolay kullanabilecekleri ve Bard’ın Türkçe içerikler üretebileceği anlamına geliyor.

Bard’ı Türkçe olarak kullanmak için, Google Arama’da “Bard” araması yapabilirsiniz veya Bard’ın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bard’ı Türkçe olarak kullanmak için, “Türkçe” dil seçeneğini seçmeniz yeterlidir.

Bard, Türkçe olarak birçok farklı şey yapabilir. Örneğin, Bard size Türkçe metin üretebilir, Türkçe metni başka bir dile çevirebilir, Türkçe şiirler, kodlar, senaryolar, müzik parçaları, e-posta, mektuplar vb. yaratıcı içerikler yazabilir ve Türkçe sorularınızı bilgilendirici bir şekilde cevaplayabilir.

Bard, Türkçe konuşan kullanıcılar için harika bir araçtır. Bard’ı kullanarak, Türkçe metin üretebilir, Türkçe metni başka bir dile çevirebilir, Türkçe yaratıcı içerikler yazabilir ve Türkçe sorularınızı bilgilendirici bir şekilde cevaplayabilirsiniz.

Bard ile Türkçe, Arapça, Çince, Almanca, Hintçe ve İspanyolca dahil 40'tan fazla dilde
Bard ile Türkçe, Arapça, Çince, Almanca, Hintçe ve İspanyolca dahil 40’tan fazla dilde

Google Bard ile artık Türkçe olarak da iletişim kurabiliyorsunuz. “Türkçe dil desteğin var mı?” sorusuna artık “Evet, Türkçe desteğim var. Türkçe olarak bana soru sorabilir ve ben size Türkçe olarak cevap verebilirim.” cevabını veren üretken yapay zeka, bu destek sayesinde Türkiye’de daha aktif olarak kullanılır hale gelecektir. Şu an toplamda 40’tan fazla dile destek veren Bard, artık Avrupa genelinde de kullanılabiliyor. Daha önce Avrupa özelinde sorunlar yaşanan üretken yapay zekanın cevapları da an itibarıyla “Basit, uzun, kısa, profesyonel veya gündelik” gibi seçenekler ile özelleştirilebiliyor, sistem hepsine ek olarak artık cevaplarını 40 farklı dilde seslendirebiliyor. Bugün yapılan güncelleme ile cevapları sabitlemenize imkan tanımaya başlayan Bard, cevaplarından hızlı paylaşım bağlantıları oluşturabiliyor ve Python kodlarını Replit’e aktarabiliyor.

Google Lens entegrasyonu herkes için açılan sistem, bir süredir cevaplarda Google üzerinden aldığı görselleri de gösterebiliyor. Bard’dan doğrudan belirli konularda görsel istenebiliyor ve sohbet botu süreçte her görsel için mutlaka bir kaynak gösteriyor. Bard için daha önce yapılan bir güncellemeyle ise hassas konum kullanma dönemi başlamıştı. Bard’ı açtığınız zaman karşınıza bir bildirim çıkıyor ve burada Bard’ın hassas konumunuza erişmesine izin vermeniz isteniyor. Eğer buna izin verirseniz, üretken yapay zekanın sonuçları sizin konumunuza özel olarak şekillendiriliyor. Google, Bard’ın geçtiğimiz aylarda kod oluşturma, hata ayıklama ve kod açıklama yeteneği kazandığını da duyurmuştu. Bard, firmanın açıklamasına göre C++, Java, JavaScript ve Python dahil olmak üzere 20 programlama dilinde yazabiliyor, yapılan son güncelleme ile sohbet botu bu konuda daha da iyi hale geliyor.

Google Bard’a en son yapılan güncelleme ise aracı matematiksel görevlerde, kodlama sorularında ve bir dizi teknik altyapıda eskiye nazaran çok daha iyi hale getirmişti. Bu konuda bir açıklama yapan Google CEO’su Sundar Pichai, “Bard’ı -implicit code execution– adı verilen yeni bir teknikle güncelliyoruz. Sohbet botu artık hesaplama istemlerini algıladığında arka planda kod çalıştırıyor ve kelime ile matematik problemlerinin doğruluğunu yaklaşık yüzde 30 oranında artırıyor.” demişti. Bir süredir yalnızca LLM’lere bağımlı kalmayan Bard, ChatGPT karşısında her geçen ay çok daha iyi hale geliyor.

Bard artık Türkçe dahil 40’tan fazla dilde kullanılabiliyor. Bard ile hayal gücünü güçlendirebilir, üretkenliğini artırabilir ve fikirlerini hayata geçirebilirsin. → https://goo.gle/3DbGmu4 Daha fazla bilgi için → https://goo.gle/44FSMG1

Direkt olarak buradan(https://bard.google.com) ulaşabileceğiniz Bard, detaylarına burada yer verdiğimiz Adobe Firefly entegrasyonuna da sahip. Bu sayede kişiler direkt olarak Bard’a komut vererek Firefly üzerinden yazarak görsel üretimi yapabiliyor. Kısa süre önce koyu arayüz moduna kavuşan Bard, yine bir süredir PaLM değil daha yetenekli GPT-4 benzeri PaLM 2 dil modelini temel alıyor.

Kaynak: turkiye.googleblog.com/2023/07/bard-bugun-itibariyle-aralarnda.html