LinkedIn’de insanlar akışlarındaki anketlerin fazlalığından şikayet etmeye devam ediyor. Linkedin’i tarayıcılar ile kullanan insanlar için Chrome tarayıcılarına bir uzantı/eklenti oluşturmuştum, bunu istek üzerine Firefox eklentisi/addon olarak da yapıp mağazaya koydum.
Etiket: Linkedin
LinkedIn’den veya herhangi bir internet alışverişinde ürün ve hizmet satın alındığında genelde tüm dünyada(demokratik ülkeler) iade süresi 14-20 gün arası, Linkedin premium aboneliği aldığınızda aboneliği iptal ettiğinizde bazı diğer küresel şirketlerin(Twitch/Spotify vb.) abonelik sistemlerinde aboneliğin sonlandırıldığını ve en son ödeme yapılan dönemin sonuna kadar aboneliğin devam ettiğini görürsünüz ki aslında bu doğal ve olması gerekendir.
Linkedin anketleri gördüğüm kadarıyla akıştaki 10 gönderiden 6’sını oluşturuyor, herkes anket yapıyor ve gerçekten saçma sapan anketler ve sinir bozucu.
LinkedIn’de insanlar profillerine video ekleyebilecek, profillerin “cover photo” üst kısımdaki görsel yerine kendi tanırım videonuzu ekleyebileceksiniz.
Sanırım çoğumuz biraz da Android telefonlar sayesinde “Google Kişiler” yani Google Contacts kullanıyoruzdur. Az sayıda iPhone bağımlıları hariç Apple cihazları kulananlar dahi Google Kişiler’i seçiyor ben de buna dahilim, Apple’ın kişiler uygulamasına nazaran Google’ın kişiler uygulaması daha açık ve kullanışlı, elbette ikisi de güvenilir belki Apple daha da güvenilirdir ama en kullanışlısı kesinlikle Google Contacts.
Burada Linkedin bağlantılarını/kişilerini topluca indirip Google Contacts içerisine aktarmaktan bahsedeceğim, aynı şekilde herhangi bir başka Contacts uygulamasına da import edebilirsiniz tabii ki.
Geçtiğimiz ay “Hikayeler(Stories)” özelliğini başlatan Linkedin arayüzünde değişiklikler yaptı, yeni tasarımında genel olarak bazı renkler ve butonların border-radius olması dışında büyük bir değişiklik yok ancak Linkedin gün geçtikçe Facebook’a benzemeye devam ediyor.
Linkedin diğer popüler sosyal medya uygulamaları gibi başta Instagram ve Facebook, Whatsapp, Youtube gibi Story yani hikayeler özelliğini başltattı.
CV, Curriculum Vitae latince bir kelimenin kısaltmasıdır ve Özgeçmiş anlamına gelmektedir, CV ve Resume arasında biraz farklılıklar vardır Resume verilecek amaca dayalı olarak ona odaklı biraz daha detaylı ve çoğunlukla akademik alanda kullanılır.
Linkedin’in bir uygulaması olan Maaş ile bir ülkede veya şehirde ilgili meslekte çalışanın ne kadar maaş aldığını, maaş ortalamasını, başlangıç maaşını gibi bilgileri görebiliyorsunuz. Henüz Türkiye için aktif olmayan bu uygulamayı dünyanın diğer ülkeleri için görebilir ve merakınızı giderebilirsiniz. https://www.linkedin.com/salary/
Herkese merhaba, bu makalede Linkedin üzerinden çok fazla mesajlaşması olup da bu karışıklıktan kurtulmak için mesaj kutusunu temizlemek isteyenler için kolayca mesajları toplu olarak silmek veya arşivlemek yöntemini göstereceğim.