İş hayatı kurallarına 22 yeni kural. Son birkaç yıl nasıl bir yıldı. İş dünyası zaten dönüşüyordu ve ardından, değişimin hızını hızlandıran tetikleyici bir olay olan koronavirüs geldi. Elbette, toplantılar, öğle yemekleri ve e-postalar gibi çok yıllık fikstürlerin geleceğimizde hala bir yeri olacak, ancak şimdi WFH(Uzaktan çalışma), görüntülü aramalar ve Slack de öyle olacak. Gelişmekte olan iş ortamında nasıl gezinilir? Bu vesile ile bir rehber…
Etiket: Çalışmak
Ben çok okuyan biriyim bir sürü saçma sapan boş beleş şey okurum, tüm aydın insanların düşündüğü ve kabul edeceği gibi insanların okuması gerektiğini düşünüyorum, yazmanın önemine, bunun yanında Youtube vb. mecralardan izlenerek öğrenebilecek şeyler pratik şeyler olduğuna ve çoğu önemli şeyin yalnızca okuyarak öğrenildiğine özellikle dikkat çekmek isterim, bu tıpkı çoğu şeyin sadece görerek ve tecrübe ederek hafızaya eklendiği gibidir.
“Phew!”
çok şükür, kurtulduk, yırttık, ucuz atlattık vs. anlamında.
Bu, her geliştiricinin, programcının, tasarımcının, kodlayıcının, yazılım mühendisinin veya teknolojide çalışan herhangi bir personelin günümüzde işi bittiğinde veya eve döndüğünde söylediği şeydir.
Biz yazılım mühendisleri, son derece verimli canlılarız veya olma eğilimindeyiz. Amacımız sadece kodu değil çoğumuz için hayatımızdaki her şeyi optimize etmektir. Bu yüzden GUI’de bir şey aramak için 10 saniye harcamak istemiyoruz. 2 saniye bile harcamak istemiyoruz. Güçlü klavye kısayollarını kullanarak 0,1’lerde yapabilecekken neden yapalım?
Dev platformundan takip ettiğim kaynaklar içerisinden bir geliştirici kişisi olan Mateusz Podlasin yarım yıl(6 ay) boyunca sosyal medyadan uzak kalmış, deneyimlerini ve yaşadıklarını paylaşmış.
Coolever ekibinin yaptığı araştırmanın sonucu olarak çıkan 2021 yazılım geliştirici maaş raporu çıktı.
Daron Yondem, Çiğdem(@cigbem) isimli bir Twitter kullanıcısının attığı Twiti yorumlamış. Çok da güzel anlatmış, izlememizi öneririm. Pratik ve becerikli olmak aslında iyi bir şey ama sizin için iyi mi, size getirisi nedir?
COVID-19 salgınının ardından, bu yıl binlerce kişi uzaktan çalışmaya geçti. Evden/Uzaktan (yurtdışından/şehir dışından) çalışmak, bir ofis işinin yapısına alışkın olanlar için zor olabilir, ancak dijital göçebeler(Digital nomads) size yardımcı olabilir. Dijital göçebeler, bir pandeminin norm haline getirmesinden çok önce uzak yaşam tarzını seçen dizüstü bilgisayar kullanan, dünyayı gezen girişimcilerdir.
Bir geliştirici/yazılımcı iseniz size işinizi daha hızlı bitirmenizi sağlayacak bazı tavsiyeler vereceğim. Bu içeriğin yanı sıra şu konularla da ilgilenebilirsiniz ve bu hoşunuza gidebilir: “Genç developer için 5 başarı faktörü”, “Freelancing vs Full-Time“, “Kış aylarında ruh sağlığı için ipuçları“
İyi okumalar ve başarılar.
Birçok geliştirici, freelance/serbest çalışma fikrini sever, ben de öyle. Çünkü bu:
- Daha fazla özgürlük.
- Daha uzun ve istediğiniz zaman tatiller.
- Evden veya istediğin yerden çalışmak.
- Patrona/Yöneticiye cevap vermek zorunda kalmamak.
Kulağa hoş geliyor değil mi?
Yıllardır birçok farklı developer(yazılımcı/geliştirici) ile tanıştım ve çalıştım, bazıları genç ve giriş seviyesindeydi bazıları da profesyonel ve deneyimli.
Burada tüm geliştiriciler için yapması pratik olan, fayda sağlayan bazı davranışları listeledim.
Durumu çoğunuz biliyorsunuzdur; önünüzde zorlu bir görev var, bu yüzden onu son dakikaya kadar düşünmekten kaçınıyorsunuz. Sonunda görevi yapmak için oturuyorsunuz ve e-postaları, Instagram, Twitter, Facebook gönderilerini, sizi görevi gerçekten yapmaktan alıkoyan HER ŞEYİ kontrol ediyorsunuz ve dikkatiniz dağılıyor. Erteliyorsunuz 🤓
Akıllı çalışmak için bildiğim teknikleri paylaştım. Sizin de benzer akıllı çalışma teknikleriniz varsa benimle paylaşın.
İnternet üzerinden dünyanın herhangi bir yerinden iş yapıp para kazanabilmek için web sitelerini listeliyoruz.