Veri güvenliği tüm çağlarda önemliydi ve bence nitelik olarak şimdikinden hiçbir farkı yoktu(*), içinde bulunduğumuz çağda sadece verinin şekli, niceliği, saklanma ve erişimi için araçlar ile kolaylığı ile hızı değişti.
Etiket: Developer
“Phew!”
çok şükür, kurtulduk, yırttık, ucuz atlattık vs. anlamında.
Bu, her geliştiricinin, programcının, tasarımcının, kodlayıcının, yazılım mühendisinin veya teknolojide çalışan herhangi bir personelin günümüzde işi bittiğinde veya eve döndüğünde söylediği şeydir.
Kodlama sırasında çoğu zaman kesin özellikleri unutuyorum ve o zaman Google’da arama yapmak zaman alıyor (en azından benim için). Bu yüzden her zaman hile sayfalarını(Cheat Sheets) tercih ederim çünkü vakaların %90’ında cevabı oradadır.
PHP ile array olarak gelen bir veri içerisinden rastgele bir tanesini seçmek için array_rand
kullanmak hem kullanışlı hem de hızlı.
WordPress’in hooks(kanca) ve actions(eylem) çalışma sırasını bilmek bazen sorunları çözmekte işe yarar, örneğin çalışma sırasına göre normal, temadan veya eklentiden kaynaklı bir eylemi bir sonraki sırada çalışan eyleme eklenecek fonksiyon ile değiştirmek.
Bu yazımda geliştirici(web dev/web tasarım) olarak ihtiyaç duyabileceğiniz şeyleri kolaylaştıran 10 araç paylaşacağım. Bu araçlar ücretsiz ve online kullanılabiliyor.
Apple’ın dün gerçekleşen WWDC21 etkinliğinde iOS 15 tanıtıldı. Harika bir WWDC21 etkinliği oldu, hem etkinliği hem de hakkında yapılan yorumlar Youtube’dan izlenebilir.
Çoğumuzun bildiği gibi önce Clubhouse diye bir şey çıktı, önce sadece iOS(iPhone) ve sonrasında yakın zamanda Android cihazlarda da çalışmaya başladı. Bunu gören Facebook, Twitter gibi büyük abiler karşılığında benzer uygulamalarını hızlıca geliştirip ortaya çıkardılar, hatta Twitter şu an Clubhouse’a göre çok daha iyi ve Clubhouse bir anlamda boşa çıkmış durumda benim için, gereksiz yani, nedenine yazının ilerleyen kısımlarında değineceğim.
GitHub’ı kim akıl etti ve hayata geçirdiyse Allah razı olsun demek gerekir zira hemen her programlama konusunda ücretsiz kaynakları barındırmakta ve teknolojinin gelişmesine bu denli katkı sunan çok fazla şey yok. Bizimkiler sağ sola farklı şekillerde beton dökmeyi bırakıp bu tür işlere odaklansa sanırım patates soğan dağıtmak zorunda kalmazlardı ayrıca vs. vs. Uzatmayalım, ülke son açıklamalarla(TÜİK(istatitistika zaytung)) %7 büyümüş, büyüyen şeyin ne olduğunu cebinizdeki paranın miktarı ve satın alma gücünü kıyaslayarak karar verirsiniz o hesaplamayı size bırakıyorum(ayrıca tüm ceplerinize bakın belki 128 milyar dolar bulursunuz).
CSS(Cascading Style Sheets/Basamaklı Stil Şablonları ya da Basamaklı Biçim Sayfalar) günümüz web teknolojilerinde vazgeçilmez bir dil. CSS, HTML, XML vb. gibi bir Markup language(İşaretleme dili)dir, yani PHP, JavaScript gibi bir programlama dili değildir bu yüzden bu dili öğrenmesi ve uygulaması aslına bakılırsa nispeten çok daha kolaydır.
cURL istemci taraflı ücretsiz bir URL transfer kütüphanesidir ve PHP’de de sık kullanılmaktadır, file_get_contents() ve readfile()’a göre bir miktar farklı ve birçok açıdan çok daha avantajlıdır.
Apple’ın iOS 15 ve yeni yazılımlarını tanıtacağı WWDC 21(Apple Worldwide Developers Conference) etkinliği 7 Haziran 2021’de yapılacak. Şirketin önemli yenilikleri tüm dünyayla paylaştığı konferans 2020’de olduğu gibi bu yıl da dijital ortamda gerçekleşecek.
Bir geliştiricinin günlük olarak hangi kısaltmaları kullandığını merak ediyorsanız eğer yalnız değilsiniz, Eleftheria Batsou da çok merak etmiş ve Twitter’dan sormuş.
Teknoloji sektörü hızlı hareket ediyor ve sürekli olarak yeni şeyler çıkıyor. Bu nedenle, bu makale kaliteli teknik içeriği okuyarak güncel kalmak için kullanabileceğiniz en iyi 5 kaynağı sunmaktadır.
Aslında daha önce ücretsiz birçok farklı kaynak sunduğum yazılarım oldu, burada hepsini toparlayıp bir araya getirmiş olacağım.