Özellikle Bob Ziroll’un hazırladığı eğitim muhteşem, umarım takipçilerim faydalanırlar ve mutlu olurlar. burada React öğrenmek için interaktif 5 online eğitim/kurs var, hepsi de ücretsiz.
Etiket: JavaScript
Chrome gibi modern tarayıcılarda QR kod oluşturulabiliyor, ziyaret edilen URL’i çoğu tarayıcı ile QR koda çevirerek paylaşmak mümkün. Burada Pure JS/Vanilla JavaScript ile kendi QR oluşturucumuzu yapacağız.
Bu yazıda JavaScript kullanarak hava durumu uygulaması oluşturmayı öğreneceksiniz. Bu JavaScript Hava Durumu uygulaması, herhangi bir yerin hava durumu hakkında bilgi edinmenize yardımcı olacaktır. Buradaki giriş kutusuna herhangi bir şehrin adını girerseniz, aşağıdaki kutuda sıcaklık, rüzgar hızı ve gökyüzü koşulları gibi tüm bilgileri bulabilirsiniz.
Çoğunlukla JS olarak kısaltılan JavaScript, World Wide Web’in temel teknolojilerinden biridir. JavaScript, dünya çapında çeşitli çevrimiçi uygulamalar oluşturmak için oldukça yaygın şekilde kullanıldığından, geliştirme için oldukça çeşitli olasılıkları vardır.
Web programlamaya giriş için ilk öğrenmek isteyebileceğiniz ve öğrendiğinizde hemen işe koyulabileceğiniz bir dil JavaScript.
Responsive(duyarlı) web tasarımı uzun zaman önce web’de standart olmuştur. Hemen hemen her web sitesinde, genellikle bir hamburger menüsü tarafından gerçekleştirilen bir (nvigasyon)gezinme menüsü bulunur. En iyi CSS hamburger menülerinden (+ simgeler ve animasyonlar) oluşan bir koleksiyona burada erişebilirsiniz.
Bu makalede, HTML CSS ve JavaScript kullanarak İskelet Ekranı Yükleme Animasyonunun nasıl oluşturulacağını öğreneceksiniz. Herhangi bir şeyi yüklemek için kullanılan modern bir tasarımdır. Temel olarak, farklı türdeki web sitelerinin herhangi bir öğesini yüklerken, İskelet Yükleme veya açılış ekranları olarak bilinen bir tür animasyon göreceksiniz.
İç içe if-else ifadeleri, bir fonksiyonun farklı yürütme yolları ve sonuçları hakkında akıl yürütmeyi gereksiz yere karmaşık hale getirebilir. Sonuç, verim kaybı ve yanlış anlamalar nedeniyle hataların ortaya çıkması olabilir.
Merhaba Millet 👋
Burası wolkanca. Ülkemizde hergün önceki güne göre daha fakir olmamız web geliştiricisi olarak üretmeye ve paylaşmaya engel değil.
Bugün hayatınızı kolaylaştırmak için 20 Killer JavaScript one liner’ı paylaşmak istiyorum. Hadi başlayalım 🚀
Clipboard API ile tüm modern cihaz ve tarayıcılarda çalışan sorunsuz bir uygulama yapabiliriz.
jQuery ve kuzenleri(eklentileri) harikadır ve uygulamanızı geliştirmeyi kolaylaştıracaksa elbette bunları kullanın.
Öte yandan, bir kitaplık geliştiriyorsanız, lütfen bir bağımlılık olarak jQuery’ye gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını düşünmek için bir dakikanızı ayırın. Belki birkaç satır yardımcı program kodu ekleyebilir ve gereksinimden vazgeçebilirsiniz. Yalnızca daha modern tarayıcıları hedefliyorsanız, tarayıcının sunduğundan daha fazlasına ihtiyacınız olmayabilir.
Bu makalede, JavaScript’te if…else deyimlerini kullanmayı inceleyeceğiz.
Burada HTML, CSS ve JavaScript(jQuery tercih edildi) ile yapılmış bir basit progress bar/ilerleme çubuğu göreceksiniz.
Bu yazıda HTML, CSS ve JavaScript kullanarak yapılmış bir analog saat örneği göreceksiniz.
Bir Geliştirici Neden Reactjs Öğrenmeli? Yeni beceriler öğrenmek her zaman güzeldir, ancak tercihan gelecekte gerçekten verimli olacak bir şey öğrenmelisiniz. Zamanınıza ve paranıza değecek bir beceri seçin. React JS’yi öğrenmek başlangıç için iyidir çünkü dünya çapında web geliştiricileri arasında çok popülerdir.