Web programlamaya giriş için ilk öğrenmek isteyebileceğiniz ve öğrendiğinizde hemen işe koyulabileceğiniz bir dil JavaScript.
Etiket: e-kitap
GitHub’ı kim akıl etti ve hayata geçirdiyse Allah razı olsun demek gerekir zira hemen her programlama konusunda ücretsiz kaynakları barındırmakta ve teknolojinin gelişmesine bu denli katkı sunan çok fazla şey yok. Bizimkiler sağ sola farklı şekillerde beton dökmeyi bırakıp bu tür işlere odaklansa sanırım patates soğan dağıtmak zorunda kalmazlardı ayrıca vs. vs. Uzatmayalım, ülke son açıklamalarla(TÜİK(istatitistika zaytung)) %7 büyümüş, büyüyen şeyin ne olduğunu cebinizdeki paranın miktarı ve satın alma gücünü kıyaslayarak karar verirsiniz o hesaplamayı size bırakıyorum(ayrıca tüm ceplerinize bakın belki 128 milyar dolar bulursunuz).
Google mühendislerinin web sitelerinde öne çıkarttıkları başarılı UX uygulamalarını bu PDF kitapçıklarında görebilirsiniz.
Netaş n-telligent institute tarafından yayınlanan -Belirsizliği Yönetmek: Yeni Çağın Yetkinlikleri- isimli kitap okumaya değer.
Josh Kaufman tarafından yazılmış olan “İlk 20 Saat: İstediğiniz şeyi hızlıca öğrenmenin en etkili yolları” isimli kitabı okuma listeme koydum. Sizlere de öneririm.
Javascript öğrenmek isteyenler için önemli bir ücretsiz kaynak daha, Marijn Haverbeke’in hazırlamış olduğu bu kitap JavaScript’e yeni başlayanlar için harika bir kaynak.
Daha önceki yazımda “10 Ücretsiz SEO E-kitabı” başlığında 10 SEO kitabı paylaşmıştım. Şimdi de Search Engine Journal’ın hazırlamış olduğu harika kılavuz “SEO 101: Get Your SEO Guide for Beginners [EBOOK]” burada paylaşmak istedim.
Albert Einstein’ın 67 yaşında yazdığı Autobiographisches’i (Yaşamımdan Notlar) tüm eserleri içinde otobiyografiye en yakın olanı. Ama bu kitapta fizikçinin ne aşk hayatı ne de diğer insanlarla ilişkisine dair bilgiler var. Bu durum aslında Einstein’ın zihnini insanlar ya da onların ilişkilerinden çok, evrensel sorunların meşgul ettiğinin bir göstergesi. Einstein “özel hayatından” bahsederken zihninde neler geçtiğini göz önüne seriyor. İçinde yaşadığımız evren hakkında, doğa yasaları hakkında, felsefe hakkında düşündükleri Einstein’a göre onun otobiyografisi. Bu kitap bir anlamda entelektüel bir öz yaşam öyküsü. Einstein, “ölüm sonrası yazı” olarak adlandırdığı kitabını kendi sözleriyle şöyle tanıtır:
Bu bir ölüm sonrası yazı mı?’ diye sorabilir şaşırmış okurlar. Cevabım: Aslında evet. Benim türümde bir insanın varoluşunda asıl olan ne yaptığı veya hangi acıları çektiği değil, ne düşündüğü ve nasıl düşündüğüdür.
Einstein
SEO hakkında bilgilerinizi geliştirmek için indirmeye değer 10 ücretsiz SEO e-kitabını listeledik.