Orijinalini Dave Kerr’in yapmış olduğu hacker-laws isimli, programcıların faydalı bulacağı yasalar, teoriler, prensipler ve kalıpları notlarıma eklemek ve paylaşmak istedim.
Etiket: Programlama
En sevdiğim programlama dili olan CSS’yi savunmak için buradayım. Klasik programlama dili çerçevesinde olup olmadığı umurumda değil ve kullananların da umursadığını sanmıyorum. Ancak, güzelliğini, gücünü, basitliğini ve karmaşıklığını önemsiyorum.
“Bunları bilmiyorsanız, kendinize bir web geliştiricisi demeyin” ve ardından web geliştirme ile ilgili bazı terimler listesi gelir. Bu tür yazılardan biriyle daha önce karşılaştınız mı? Zaman zaman sosyal medyada onlara rastlamak mümkün.
Asla ihtiyacınız olmayacak bir sürü saçma sapan teknolojik terimler listesini elinizin tersi ile itin ve işe girişin. Sosyal medyadaki bazı yazılımcı kılığındaki aptallıktan beslenen kişileri, eğitim/hoca kisvesiyle kelle başı hesap takip eden vasıfsızları takip etmeyi bırakın, çalışın, popüler şeyler üzerine değil temel bilimler üzerine eğitim alın; dil, tarih, felsefe, matematik.
Web programlamaya giriş için ilk öğrenmek isteyebileceğiniz ve öğrendiğinizde hemen işe koyulabileceğiniz bir dil JavaScript.
Bir geliştirici olarak hepimiz Git ve GitHub hakkında biraz bilgi sahibiyizdir ancak Git ve GitHub hakkında hala kafasında soru işaretleri, şüpheleri ve soruları olan bazı geliştiriciler vardır. Bu nedenle bu yazıda Git ve GitHub ile ilgili basit olan her şeyi açıklayacağım, böylece net bir şekilde anlayabileceksiniz.
Bu makalede, JavaScript’te if…else deyimlerini kullanmayı inceleyeceğiz.
GitHub’ı kim akıl etti ve hayata geçirdiyse Allah razı olsun demek gerekir zira hemen her programlama konusunda ücretsiz kaynakları barındırmakta ve teknolojinin gelişmesine bu denli katkı sunan çok fazla şey yok. Bizimkiler sağ sola farklı şekillerde beton dökmeyi bırakıp bu tür işlere odaklansa sanırım patates soğan dağıtmak zorunda kalmazlardı ayrıca vs. vs. Uzatmayalım, ülke son açıklamalarla(TÜİK(istatitistika zaytung)) %7 büyümüş, büyüyen şeyin ne olduğunu cebinizdeki paranın miktarı ve satın alma gücünü kıyaslayarak karar verirsiniz o hesaplamayı size bırakıyorum(ayrıca tüm ceplerinize bakın belki 128 milyar dolar bulursunuz).
Son zamanlarda NFT‘lerin popülaritesi dijital koleksiyonlar sayesinde arttı. Muhtemelen sosyal medya akışlarınızda NFT’ler hakkında konuşan insanları da görmüşsünüzdür.