Veri güvenliği tüm çağlarda önemliydi ve bence nitelik olarak şimdikinden hiçbir farkı yoktu(*), içinde bulunduğumuz çağda sadece verinin şekli, niceliği, saklanma ve erişimi için araçlar ile kolaylığı ile hızı değişti.
Etiket: Yazılım
Patronunuzu Bir Projeyi Açık Kaynak Yapmaya Nasıl İkna Edebilirsiniz?
Özellikle patronunuzu, şirketinizi veya ekip liderinizi bir projeyi açık kaynaklı hale getirmeye ikna etmek, şirket kültürünüzü değiştirmek kadar zor olabilir. Acı gerçek şu ki, işletmeler finansmanı, özellikle de parayı nasıl elde edeceklerini ve elde tutacaklarını öncelikli olarak önemser. Endişeleri geçerlidir. Finansal istikrar ve büyüme olmadan şirket, çalışanlarını ve müşterilerini etkileyen durma riski altındadır. Bir işletmenin amacı, işte kalmaktır, devam ettirebilmektir. Belki bunu anlıyorsunuz ve bir projeyi açık kaynak kullanımının şirketin daha fazla gelişmesine yardımcı olacağını görüyorsunuz, ancak işvereninizin bir projeyi açık kaynak kullanmanın değerini anlamasına nasıl yardımcı olacağınızdan emin değilsiniz.
TalentGrid, yazılımcıların işe alım süreçlerindeki genel deneyimlerine odaklandığı yepyeni bir seriye başladı: Yazılımcı Empati Serisi 🗣 3 ayrı rapordan oluşan bu seride ilk yayınlanan kısım “Yazılımcıların İşe Alımcılara Bakışı“
Evet “bayanlar bile”.
Einstein, Newton, Hawking gibi bilim insanlarını hepimiz biliyoruz. Peki ya Ada Lovelace, Dana Ulery? Bugünün teknolojisini etkileyen buluşuyla Hedy Lamarr’ı? Günümüzde yaygın olan algının aksine, kadınlar tarihte bilgisayar programcılığının gelişmesinde öncü roller üstlendiler.
Bilgisayar programcılığının öncülerinin çoğu kadın iken, bugün bilgisayar bilimlerinde kadın temsilinin eksikliği oldukça kritik bir konu. Global olarak günümüzde yazılım sektöründeki cinsiyet dağılımını anlamak adına Statista’nın 2020 yılı raporuna baktığımızda, karşılaştığımız oran oldukça çarpıcı.
Daha önce “E-ticaret sitesi altyapı değişikliği” başlığında e-ticaret sitelerinde altyapının değişmesi durumda SEO noktasında nelere dikkat eidlmesi gerektiğini yazmıştım.
Bu yazımda Next-Cart sistemi ile e-ticaret sisteminiz içerisindeki tüm verileri başka bir e-ticaret yazılımı içerisine taşımaktan bahsedeceğim. Gerçekten çok basit ancak siteniz büyükse biraz pahalı olabilir.
TalentGrid’in geçen ay yayına aldığı “Türkiye Teknoloji Dizini” projesinin ilk raporu hazırlandı.
Deneyimli kişiler için WordPress tema geliştirme adına herhangi bir masaüstü yazılıma ihtiyaç yoktur ancak WordPress’de veya kodlamada deneyimsiz kişilerin kendine özel tema geliştirebilmeleri için bu paylaştığım yazılımları kullanabilirler.
Kasım 2020’ye girdik, yıl bitiyor ve dünya 2021’in şafağını bekliyor. Bununla birlikte, teknoloji meraklıları/yazılım geliştiricileri için “2021’de hangi yeni dili öğrenmeleri gerektiği” sorusuna cevap arıyoruz. Python
, yazılım endüstrisinde farklı türden uygulama geliştirmede kullanılabileceği için öğrenmek için harika bir seçimdir.
E-ticaret sitelerinde herhangi bir nedenle kullanılan altyapının/yazılımın değiştirilmesi söz konusu olabilir. Bu durumda SEO düşünüldüğünde değişiklik sırasında, değişiklik sonrası ve yayına almadan önce göz önünde bulundurulması gereken önemli noktalar var.
Regex Master Olmak, Web Geliştiricileri için Regex’e Giriş, Regex Cheat Sheet vs. ne varsa bir araya getirmeye çalıştım. Sevenler, sevmeyenler herkes için Regex(Regular Expressions/Düzenli İfadeler) hakkında her şey! 👀
2007 yılından beri dünyada yılın 256. günü Dünya Yazılımcılar(Programcılar) Günü olarak kutlanmaya başlandı. Bugün yılın 256. günü ve tüm meslektaşlarımın Dünya Yazılımcılar Günün’nü kutlarım.
Hacker Can projesine katkıda bulunmak isteyen profesyoneller detaylı bilgi ve kayıt için http://lab.hackercan.com adresini kullanabilirler.