En sevdiğim programlama dili olan CSS’yi savunmak için buradayım. Klasik programlama dili çerçevesinde olup olmadığı umurumda değil ve kullananların da umursadığını sanmıyorum. Ancak, güzelliğini, gücünü, basitliğini ve karmaşıklığını önemsiyorum.
Etiket: Programmer
Bir geliştirici olarak hepimiz Git ve GitHub hakkında biraz bilgi sahibiyizdir ancak Git ve GitHub hakkında hâlâ kafasında soru işaretleri, şüpheleri ve soruları olan bazı geliştiriciler vardır. Bu nedenle bu yazıda Git ve GitHub ile ilgili basit olan her şeyi açıklayacağım, böylece net bir şekilde anlayabileceksiniz.
Bu makalede, JavaScript’te if…else deyimlerini kullanmayı inceleyeceğiz.
GitHub’ı kim akıl etti ve hayata geçirdiyse Allah razı olsun demek gerekir zira hemen her programlama konusunda ücretsiz kaynakları barındırmakta ve teknolojinin gelişmesine bu denli katkı sunan çok fazla şey yok. Bizimkiler sağ sola farklı şekillerde beton dökmeyi bırakıp bu tür işlere odaklansa sanırım patates soğan dağıtmak zorunda kalmazlardı ayrıca vs. vs. Uzatmayalım, ülke son açıklamalarla(TÜİK(istatitistika zaytung)) %7 büyümüş, büyüyen şeyin ne olduğunu cebinizdeki paranın miktarı ve satın alma gücünü kıyaslayarak karar verirsiniz o hesaplamayı size bırakıyorum(ayrıca tüm ceplerinize bakın belki 128 milyar dolar bulursunuz).
Son zamanlarda NFT‘lerin popülaritesi dijital koleksiyonlar sayesinde arttı. Muhtemelen sosyal medya akışlarınızda NFT’ler hakkında konuşan insanları da görmüşsünüzdür.
Programlama dünyasında herkes başlayabilir. Ancak programlamanın sadece kodlama olmadığına dikkat etmeliyiz ve ipuçlarını takip etmeliyiz. Bu yazıda, her iyi programcının bilmesi gereken birkaç noktayı gözden geçirmek istiyoruz.
Bir programlama dili öğrenmek istiyorsunuz ve hangisinden başlamalıyım diye düşünüyorsanız bu yazım size yardımcı olabilir.
Online topluluklar: Twitter, Facebook grupları, GitHub, Reddit, Dev.to, Discord, Slack, Hashnode, Medium, bunlar çok değerli siteler. Özellikle freelance serbest çalışan yazılımcılar için vazgeçilmezdir. Ayrıca acemi yazılımcılar ve yeni başlayanlar için şahane eğitim kaynaklarıdır.
Simon Holdorf blogunda “10 Awesome Github Repos Every Web Developer Should Know” başlıklı yazısında bu 10 harika Github kaynağını paylaşmıştır, harika bir derleme ve kaynak olmuş.
Yazılım sektörüne hevesli herhangi yeni biri, bir geliştirici veya ürün yöneticisi, eninde sonunda API
terimi ile karşılaşacaktır ve bu kısaltmanın tam anlamı sorulduğunda, birçok sallama ve genel ifadelerle karışacaklardır. Peki API tam olarak aslında nedir?
Kasım 2020’ye girdik, yıl bitiyor ve dünya 2021’in şafağını bekliyor. Bununla birlikte, teknoloji meraklıları/yazılım geliştiricileri için “2021’de hangi yeni dili öğrenmeleri gerektiği” sorusuna cevap arıyoruz. Python
, yazılım endüstrisinde farklı türden uygulama geliştirmede kullanılabileceği için öğrenmek için harika bir seçimdir.
Regex Master Olmak, Web Geliştiricileri için Regex’e Giriş, Regex Cheat Sheet vs. ne varsa bir araya getirmeye çalıştım. Sevenler, sevmeyenler herkes için Regex(Regular Expressions/Düzenli İfadeler) hakkında her şey! 👀
Daha önce programcılar/yazılımcılar için takip edilesi Youtube kanallarını paylaşmıştık. Bu yazımızda da programcıların 2020 yılı içerisinde izlemesi gereken 9 filmi paylaşıyorum. Bu filmlerden hangilerini izlediniz?
2007 yılından beri dünyada yılın 256. günü Dünya Yazılımcılar(Programcılar) Günü olarak kutlanmaya başlandı. Bugün yılın 256. günü ve tüm meslektaşlarımın Dünya Yazılımcılar Günün’nü kutlarım.