Birçok kategoride çeşitli web sitelerini canlı bir şekilde incelemenizi, benchmark çalışmalarını gözlemlemenizi sağlayan, yeni fikirlere kapı aralayan; siteinspire
Etiket: Web Tasarım
Daha önce bu bloga eklediğimiz –100 adet CSS loading– başlıklı sayfaya ek olarak HTML ve CSS ile loading/ilerleme çubuğu örneğini arşivime eklemek istedim.
Casablanca’dan arkadaşımız Yassine Fathi(@m4tt72) arkadaşımız bir Linux sever ve bu sevgisini bir web sitesi tasarımına yansıtmış. Linux terminal tarzında bir web sitesi teması oluşturmuş bunu kullanırken aynı zamanda diğer insanlar da kullanabilsin düşüncesiyle paylaşmış.
PHP ile array olarak gelen bir veri içerisinden rastgele bir tanesini seçmek için array_rand
kullanmak hem kullanışlı hem de hızlı.
Web’de ve son kullanıcıya yönelik tüm web’e bağlı web siteleri veya uygulamalarda standartlar koyulurken “Accessibility” yani erişilebilirlik de göz önünde bulundurulmaktadır, hatta bu Google SEO noktasında bir etken de olduğu için web yöneticileri rekabet/optimizasyon için web sitelerini accessibility konusunda da geliştirmektedir.
Günümüzde webe bağlanabilen cihazların çeşitliliği eskiye göre çok fazla, biz geliştiriciler artık web sitesi kullanıcılarımıza sunduğumuz stilleri belirleyen faktör olarak görüntü alanı boyutuna güvenemeyiz, yani ekran boyutuna göre tasarlayabilirsiniz ancak cihazlar sadece ekran boyutuna göre değil birçok farklı yeteneklere göre de değişebiliyor.
Davide Mandelli(Th3Wall) Fakeflix ismiyle Netflix’in hemen hemen aynısını olan bir klonunu oluşturmuş ve Github’da paylaşmış.
Adobe’nin bu sayfasında mobil cihazlar ekran boyutları(viewports) ve çözünürlükleri liselenmekte.
Bu yazımda geliştirici(web dev/web tasarım) olarak ihtiyaç duyabileceğiniz şeyleri kolaylaştıran 10 araç paylaşacağım. Bu araçlar ücretsiz ve online kullanılabiliyor.
Front-End Checklist, HTML sayfanızı yayına almadan önce test etmeniz gereken tüm öğelerin kapsamlı bir listesidir. Modern web siteleri ve titiz geliştiriciler için mükemmel Ön Uç Kontrol Listesi.
Merhaba, JavaScript muhteşem bir dil, bence dünyanın en kullanışlı ve geçerli dili şu an, eğer webde bir şeyleri göstermek istiyorsanız mutlaka JavaScript kullanmalısınız ister web sitesi ister uygulama.
Eğer yaptığınız web sitesi/uygulama süper hızlı değilse loading/yükleyici animasyonları kullanmayı düşünürsünüz. Çoğumuz süper hızlı değiliz ve burada verilen “Pure CSS”(sadece CSS) loading animasyonlarından kullanabiliriz.
CSS’e çok şey borçluyuz, günümüzde var olan tüm web uygulamaları hatta neredeyse tüm mobil uygulamaların görünümleri CSS ile verilmektedir.
Bu basit JavaScript fonksiyonunun yaptığı iş sadece tarayıcı UA’yı alıp HTML tagine class olarak atamak.
WooCommerce ile çalışan bir e-ticaret siteniz var ve bu sitenizde farklı ürün tiplerine sahipseniz bu fonksiyon işinize yarar.