WordPress’in en önemli yanlarından biri, eklentilerle birlikte hemen her şeyi yapabilen bir web sitesi oluşturma potansiyelidir.
Etiket: Eklenti
Standart WordPress kurulumunda WordPress kategorilerinin isim, kalıcı bağlantısı ve açıklama kısmı var ancak görsel yani öne çıkan resim alanı yok, bunu yapmak için aşağıdaki örnek kodu kullanabilirsiniz.
Google’ın indexing API‘nı kullanarak web sitenizin sayfalarının hızlıca indekslenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için WordPress’de Rank Math SEO eklentisi bir eklenti geliştirmiş, eklentinin kullanımı gayet basit.
Bildiğiniz gibi AdBlock ve uBlock Origin gibi tarayıcı uzantı/eklentilerinin ana görevi kullanıcıları web sitelerindeki can sıkıcı öğelerden özellikle reklamlardan kurtarmak. Burada reklamlar harici farklı kurallar kullanarak web sitelerindeki beğenmediğiniz diğer şeyleri de değiştirebileceğimizin örneklerini göstereceğim.
Yoast SEO eklentisi şu an Dünyada tüm İnternetin en popüler ve çok kullanılan WordPress eklentisi, en yakın rakibine 6 kat fark aymış durumda(2). Hem çok akıllıca kodlanmış(oldukça detaylı incelediğim için biliyorum), hafif, performanslı ve hem de SEO noktasında WordPress’in tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.
Contact Form 7 WordPress eklentileri arasında sanırım en popüler olanlardan biri, çok fazla kullanılıyor ve gayet başarılı bir eklenti. Burada pek kullanılmayan veya bilinmeyen diyelim bir seçeneğinden bahsedeceğim, aslında eklentinin de eklentileri var ve onlar bu ayarları koyabiliyor ama benim burada göstereceğim yöntemle manuel yapabilirsiniz.
Standart WordPress RSS feedlerini bir tık geliştirmek için bu hazırladığım eklentiyi veya temanızda fonksiyonu kullanabilirsiniz.
Gutenberg kullanarak karmaşık bir düzen oluştururken, sinir bozucu sorunlardan biri de blokları seçmek veya birbirinden ayırmak olabilir. Bu sorunu çözmek için, iç içe geçmiş blokların bilgisini açıkça göstermek için her bloğa bir taslak ekleyebilir ve uygun olanı tıklayabiliriz.
WordPress eklenti dizinindeki yaklaşık 60.000 resmi ücretsiz eklenti arasından en iyi eklentileri seçmek oldukça zor bir iş. Bu yazıda, şirket web siteleri için gerekli olan en iyi WordPress eklentilerini paylaşacağız.
WooCommerce, WordPress için her türlü çevrimiçi mağazayı oluşturmanıza izin veren güçlü bir e-ticaret eklentisidir. Peki alternatifleri neler?
Web Stories(Web Hikayeleri) çoğu sosyal medya uygulamalarından bildiğimiz hikayeler özelliğini web sitelerine adapte edilmiş hali diyebiliriz, daha önce geniş açıklama içeren bir makale yayınlamıştık. Bu sistemi WordPress sitelerine uygulayan eklentiyi Google resmi olarak çıkardı ve WordPress eklenti sitesinde yayınlandı.
Web Stories’in web sitelerine SEO noktasında performans katacağını sanırım söylememize bile gerek yoktur bu rakiplerin önüne geçmek için muhteşem bir fırsat, dokümantasyon sayfalarını incelemenizi öneririm. Ayrıca Google’ın kendi bünyesinde geliştirdiği diğer eklentiler olan Site Kit ve AMP eklentilerini de denemenizi öneririm.
WordPress sitesinde yorumculardan varsayılan olarak isim, email, web sitesi ve yorum içeriği istenir. Bu alanlarda değişiklik yapmak veya ekstra istenecek bir bilgi için (örneğin -telefon numarası-) bir alan eklenebilir.
WordPress admin paneline girildiğinde ilk ekranda çeşitli bilgiler görünür, standart olarak Bir bakışta, Site sağlığı, Hızlı taslak vb. Peki bu alana özel bir widget nasıl koyulur?
Sadece o sayfaya özel bir PHP kodu çalıştırmak istiyorum ve kodu o sayfanın içerisine ekleyerek bunu yapmak istiyorum, nasıl? Bu sorunun cevabı PHP Everywhere.
Hikayeler yani story nedir Instagram, Facebook ve Whatsapp’dan hepimiz biliyoruzdur Hikaye özelliği şimdi Google arama sonuçlarında da var ve bunu sağlayan bir WordPress eklentisi Google tarafından yayınlandı.