Bu fonksiyon(wp_get_post_categories) geçerli post için benzer yazılar göstermek için kullanılabilir.
Etiket: Function
array_map çok kullanışlı bir fonksiyon ve WordPress için kullanılabilecek bir örneğini buraya ekliyorum.
WordPress’in yazı düzenleme veya yeni yazı ekleme ekranında “Özel alanlar” kısmında bazı post metalar(özel alanlar) görünmez, varsayılan olarak görünmeyen bu metalar WordPress’in _edit_lock, _edit_last, _thumbnail_id, _wp_page_template, _oembed_ gibi aslında pratikte işinize yaramayan ve WordPress’in kendi içerisinde kullandığı metalardır. “_” ile başlayan tüm metalar gizlenir.
Bazen bir post için resmi get_the_post_thumbnail()
ile çekmek istediğinizde WordPress’in 4.4 versiyonundan sonra eklenmiş olan wp_get_attachment_image_srcset()
yani srcset=""
eklememesini veya farklı olmasını isteyebilirsiniz. Bu durumda aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.
Bazen WordPress sitesinde ilgili sayfa sitenin son gönderi ise farklı bir şey çalıştırmak isteyebilirsiniz, bu durumda !get_next_post_link()
fonksiyonu kullanmak günü kurtarır.
Malumunuz son dönemde web sitelerine sıkça Japonca ve bazen Çince ve Korece harf/kelimeler ile anahtar kelime saldırıları yapılmakta. Bunu Google kendisi de açıkladı ve bazı korunma yöntemlerini gösterdi.
Normal şartlarda Linux bir URL’i ziyaret etmek için “links” komutunu kullanabilir ancak paylaşımlı hostinglerde bu kullanılmıyor, bu yüzden wget kullanmak en mantıklısı fakat wget komutu varsayılan olarak ziyaret edilen URL’in içeriğini ana dizine dosya olarak kaydeder hem de her ziyaret sonrası dosya adının sonuna numara ekleyerek kaydetmeye devam eder.
Bu yazıda, web sitemizde panoya kopyala işlevini nasıl uygulayabileceğimizi göreceksiniz. İşlev: Kopyala
butonuna/linkine tıklandığında, ilgili içeriği/metni, sistemimizde herhangi bir yere yapıştırabileceğimiz şekilde panoya kopyalamak.
JavaScript ile bir dizinin(string) URL olup olmadığını kontrol etmek için aşağıdaki fonksiyonlar kullanılabilir.
PHP’de bir URL’i daha sonra kullanmadan önce verdiği HTTP durum koduna göre ayrıştırmak için get_headers
fonksiyonu kullanılabilir, bu PHP 7 ve sonrasında kullanıma sunuldu, öncesi için alternatif $http_response_header
.
Yoast SEO eklentisi şu an Dünyada tüm İnternetin en popüler ve çok kullanılan WordPress eklentisi, en yakın rakibine 6 kat fark aymış durumda(2). Hem çok akıllıca kodlanmış(oldukça detaylı incelediğim için biliyorum), hafif, performanslı ve hem de SEO noktasında WordPress’in tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.
cURL istemci taraflı ücretsiz bir URL transfer kütüphanesidir ve PHP’de de sık kullanılmaktadır, file_get_contents() ve readfile()’a göre bir miktar farklı ve birçok açıdan çok daha avantajlıdır.
Normalde bir URL’in içerdiği non-latin ve geçersiz karakterleri WordPress’in remove_accents()
fonksiyonu ile temizleyebilirsiniz, ve URL şekline çevirebilirsiniz fakat WordPress dışında kullanılabilecek basit bir hem PHP hem de JavaScript fonksiyonu da burada paylaşıp kaydetmiş olayım.
Birden fazla kullanıcı ve bu kullanıcılara atanan birden fazla farklı rollere sahip bir WordPress siteminde çalışıyor iseniz bu kullanıcılara yönelik farklı uygulamalar ve fonksiyonlar yazmak isteyebilirsiniz, bu örnek fonksiyon ile bunu kolayca yapabileceğinizi görebilirsiniz.
WordPress sitenizde kullandığınız tema eğer otomatik title fonksiyonu destekli ise(add_theme_support( 'title-tag' );
) sayfaların başlıklarındaki seperator(ayırıcılar) varsayılan olarak –
(–) olmaktadır, ve bunu değiştirmek imkanı aşağıda vereceğim kodla mümkün.