Standart WordPress kurulumunda WordPress kategorilerinin isim, kalıcı bağlantısı ve açıklama kısmı var ancak görsel yani öne çıkan resim alanı yok, bunu yapmak için aşağıdaki örnek kodu kullanabilirsiniz.
Etiket: Function
WordPress tag/etiket için bazı durumlarda faydalı bir fonksiyon olabilecek örnekler paylaşacağım, bu sadece standart kategori ve etiketler için değil custom taxonomyler ve cutom postlar için de kullanılabilir. Bizim buradaki örneğimiz standart post ve post_tag için.
WordPress‘in E-ticaret eklentisi WooCommerce‘in admin panelinde ürün listeleme ekranında “Önce Çıkan Ürünler / Featured Products” filtresi yok, yani önce çıkarılmış ürünleri topluca görebileceğimiz bir seçenek eklememişler. Bu fonksiyonu manuel olarak siteye eklemek mümkün bunu paylaştım.
PHP ile bir değerin belirlenen bir değer ile bittiğini bulmak web projelerinde çoğu zaman işimize yarar, özellikle URL’ler için kullanabiliriz.
WordPress’in gönderi yayınlanınca çalışan kancası publish_post
tüm eski ve yeni gönderilerde çalışır, yani bir gönderiyi düzenleyip yayınladığınızda da çalışır.
Arama motorları için site haritası oluşturmak SEO açısından önemlidir, bunu XML dosyaları ile yapabildiğimiz gibi TXT dosya formatı ile de yapabilir ve gönderebiliriz.
Bu fonksiyon(wp_get_post_categories) geçerli post için benzer yazılar göstermek için kullanılabilir.
array_map çok kullanışlı bir fonksiyon ve WordPress için kullanılabilecek bir örneğini buraya ekliyorum.
WordPress’in yazı düzenleme veya yeni yazı ekleme ekranında “Özel alanlar” kısmında bazı post metalar(özel alanlar) görünmez, varsayılan olarak görünmeyen bu metalar WordPress’in _edit_lock, _edit_last, _thumbnail_id, _wp_page_template, _oembed_ gibi aslında pratikte işinize yaramayan ve WordPress’in kendi içerisinde kullandığı metalardır. “_” ile başlayan tüm metalar gizlenir.
Bazen bir post için resmi get_the_post_thumbnail()
ile çekmek istediğinizde WordPress’in 4.4 versiyonundan sonra eklenmiş olan wp_get_attachment_image_srcset()
yani srcset=""
eklememesini veya farklı olmasını isteyebilirsiniz. Bu durumda aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.
Bazen WordPress sitesinde ilgili sayfa sitenin son gönderi ise farklı bir şey çalıştırmak isteyebilirsiniz, bu durumda !get_next_post_link()
fonksiyonu kullanmak günü kurtarır.
Malumunuz son dönemde web sitelerine sıkça Japonca ve bazen Çince ve Korece harf/kelimeler ile anahtar kelime saldırıları yapılmakta. Bunu Google kendisi de açıkladı ve bazı korunma yöntemlerini gösterdi.
Normal şartlarda Linux bir URL’i ziyaret etmek için “links” komutunu kullanabilir ancak paylaşımlı hostinglerde bu kullanılmıyor, bu yüzden wget kullanmak en mantıklısı fakat wget komutu varsayılan olarak ziyaret edilen URL’in içeriğini ana dizine dosya olarak kaydeder hem de her ziyaret sonrası dosya adının sonuna numara ekleyerek kaydetmeye devam eder.
Bu yazıda, web sitemizde panoya kopyala işlevini nasıl uygulayabileceğimizi göreceksiniz. İşlev: Kopyala
butonuna/linkine tıklandığında, ilgili içeriği/metni, sistemimizde herhangi bir yere yapıştırabileceğimiz şekilde panoya kopyalamak.
JavaScript ile bir dizinin(string) URL olup olmadığını kontrol etmek için aşağıdaki fonksiyonlar kullanılabilir.