Kategoriler
Kodlama

Web developer için ücretsiz şeyler

Ücretsiz web development kaynakları toplu bir listesi.

Aslında daha önce ücretsiz birçok farklı kaynak sunduğum yazılarım oldu, burada hepsini toparlayıp bir araya getirmiş olacağım.

Herhangi bir tür web projesi oluştururken, üstlenmeniz gereken bazı maliyetler olacaktır. Maliyetler bazen fazla olabilir. Projelerinizde ihtiyaç duyabileceğiniz farklı konuları ve bunları ücretsiz olarak nasıl edinebileceğinizi sizin için listeledim.

Barındırma

Bir barındırma/hosting bulmak, bir proje oluştururken, özellikle de ücretsiz olarak ihtiyacınız olduğunda, en zahmetli kısımlardan biridir. İşte ücretsiz barındırma sunan hizmetlerin veya web sitelerinin listesi ve bunları ne tür projeler için kullanabileceğiniz:

  1. Netlify: Netlify, portföyler gibi statik web siteleri için mükemmeldir. Ayrıca , temelde arka ucu ön uçtan ayıran ve web sitenizin doğrudan bir CDN’ye dağıtılmasını sağlayan Jamstack’i de destekler . Bu, web sitenizi daha hızlı ve daha güvenli hale getirmeye yardımcı olur. Bunu örneğin bloglar oluşturmak için kullanabilirsiniz (bunun gibi). Başlayabileceğiniz başlangıç ​​projeleri olduğu için Netlify CMS’de bunun hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
  2. Firebase: Firebase’in ücretsiz planında (veya Spark Planında), 10 GB barındırma dahil birçok özellik sunarlar. Yine, bu statik web siteleri için harika.
  3. Heroku: Heroku, neredeyse her tür ortamı barındırmanıza olanak tanır. Heroku’nun ücretsiz barındırma hizmetinin olumsuz tarafı, yavaş olabilmesidir, ancak yine de birçok durumda çok yardımcı olabilir.
  4. alwaysdata: Pek çok özelliğe sahip çeşitli ortamlar için iyi bir barındırma çözümü.
  5. Surge: Surge, statik web siteleri için başka bir iyi barındırmadır. Web sitesinin boyutu söz konusu olduğunda Surge’ın gerçekten herhangi bir sınırı yoktur ve muhtemelen kullanımı en kolay olanıdır. Herhangi bir web sitesini CLI aracılığıyla tek bir komutla dağıtabilirsiniz.
  6. 000WebHost: Şahsen bu firmanın büyük bir hayranı olmasam da, 000WebHost kullanımı kolay bir cPanel ücretsiz barındırma ve özellikle WordPress barındırma için yararlı araçlar sunuyor.
  7. GitHub Pages: Başka bir iyi statik web sitesi barındırma. Bu seçeneğin uzmanı, onu doğrudan GitHub deponuza bağlayabilmeniz ve depoda yapılacak herhangi bir güncellemeyle hemen güncellenmesidir.
  8. Hashnode: Hashnode, kendi blogunuzu oluşturmaya özgüdür. Özelleştirebilir, analizlerini takip edebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Kendi alan adınız varsa, onu da ekleyebilirsiniz.

Alan adı

Ardından alan adları gelir. Tecrübelerime göre, ücretsiz bir alan adı sağlayan (barındırma için ödeme yapmak zorunda kalmadan) tek hizmet Freenom’dur. Freenom .tk, .cf, .ml, .ga veya .gq ile biten ücretsiz alan adları sağlar.

Ücretsiz alan adı/domain almak
Alan adı bulmak için araçlar

Posta Araçları

İster bir iletişim formu, ister bir haber bülteni formu veya e-posta göndermeyi gerektiren herhangi bir pazarlama kullanımı için, işte bunu ücretsiz olarak elde etmenize yardımcı olacak bir liste:

  1. Mailgun: Mailgun, e-posta göndermek için kullanabileceğiniz bir e-posta sağlar. Mailgun’u sunucunuzda e-posta göndermek için kullanabilir veya mailgun tarafından sağlanan e-postayı ve sunucusuz e-posta göndermek için aldığınız API anahtarlarını kullanabilirsiniz, ancak bu başka hizmetler gerektirir.
  2. EmailJS: EmailJS, bir sunucuya ihtiyaç duymadan Javascript’inizden e-posta göndermenizi sağlar. EmailJS’yi Mailgun hesabınıza bağlayabilirsiniz. EmailJS ayrıca e-posta şablonunu, e-posta yanıtını ve diğer ayarları yönetmenize de olanak tanır. İletişim formu için harika bir seçenektir.
  3. MailerLite: MailerLite, temel olarak tüm e-posta pazarlamasını bir araya getirir. MailerLite’ın ücretsiz planını kullanarak, web sitenize yerleştirebileceğiniz formlar ve açılır pencereler oluşturabilir ve gerisini onlar halleder. İster abonelik ister iletişim formu olsun, formlar oluşturabilir, bunları bir abonelik listesi ile ilişkilendirebilir, haber bültenleri gönderebilir ve daha birçok seçenek yapabilirsiniz.

Bildirimler

Web siteleriniz ve uygulamalarınız için ücretsiz bildirimler sunan bazı hizmetler şunlardır:

  1. OneSignal OneSignal, farklı tarayıcılarda ve mobil uygulamalarda ve daha fazlasında push bildirimleri göndermenize olanak tanır.
  2. Pusher: Pusher, esas olarak gerçek zamanlı deneyimlere odaklanır ve bunun bir kısmı, sunucunuz ile web siteleri veya uygulamalar arasında, ayrıca bildirim göndermenize olanak tanıyan kanallar oluşturmaktır.

SEO ve Diğer Araçlar

Aşağıda, web sitenizi biraz daha iyi hale getirmeye yardımcı olacak bazı SEO’da faydalı araçları bulunmaktadır:

  1. ShareThis: Web sitenizin ziyaretçilerinin web sitenizi hemen hemen her sosyal medya platformunda çeşitli tasarım seçenekleriyle kolayca paylaşmasına olanak tanıyan iyi bir araçtır.
  2. Disqus: Disqus, web sitenize bir yorum veya tepki bölümü eklemenize izin vererek ziyaretçilerinizle bağlantı kurmanıza yardımcı olur.
  3. CrowdIn: CrowdIn, projeleriniz için çevirileri yönetmek için kullanabileceğiniz bir araçtır. .Json dosyası gibi bir dize dosyası yüklersiniz, istediğiniz dilleri eklersiniz ve ardından siz ve ekibiniz veya bağlantıyı gönderdiğiniz herkes, kendi arayüzleri ve önerilen çevirileri ile dizelerinizi kolayca çevirebilir.
  4. Buffer: Buffer, sosyal medya hesaplarınızı birbirine bağlamanıza olanak tanır, böylece gönderileri planlayabilir, analizleri takip edebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.
  5. Microsoft Clarity: hotjar benzeri belki daha iyisi Microsoft’dan.
  6. hotjar: hotjar, analitiği bir sonraki seviyeye taşır. Yalnızca kullanıcı trafiğini izlemekle kalmaz, aynı zamanda ısı haritalarını görebilir, anketler ekleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.
  7. Agolia: Agolia, web sitenize zorluk çekmeden bir arama motoru eklemenizi sağlar.
  8. Rebrandly: Analitik, QR Kodları ve daha fazlasını içeren ücretsiz URL kısaltıcı sağlar.
Youtube Tag Generator
10 Ücretsiz SEO E-kitabı
Google Data Studio
En iyi 12 SEO aracı [2020]

Kaynaklar

Tasarım öğelerini, resimleri veya diğer kaynakları şuradan alabileceğiniz bazı web siteleri:

  1. Freebie Supply: Vektörleri, illüstrasyonları, simgeleri ve çok daha fazlasını ücretsiz olarak bulabilirsiniz.
  2. Google Fonts: Web sitenizde güzel yazı tiplerini kolayca kullanın.
  3. Feather: Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz çok güzel simgeler içeren açık kaynaklı bir proje.
  4. Iconscout: Projelerinizde kullanabileceğiniz ücretsiz ve güzel ikonlar bulun.
  5. Undraw: Herhangi bir proje için ücretsiz çizimler. Resimleri PNG veya SVG formatında indirebilir ve web sitesinde renklerini değiştirebilirsiniz.
  6. Unsplash: Projelerinizden herhangi birinde kullanabileceğiniz ücretsiz resimler. Ayrıca görseller arasında arama yapmak, rastgele görüntüler almak ve diğer kullanımlar için kullanabileceğiniz bir API’ye sahiptirler.
  7. hatchful: Bir logo oluşturun ve ücretsiz olarak özelleştirin.
Web Development için 40+ yüksek kaliteli ücretsiz kaynak
Telifsiz kullanılabilen tasarım bileşenleri
Tasarımcılar için 50 ücretsiz kaynak
Yazı tipleri indirmek için 15 web sitesi [Ücretsiz]

Daha fazla bedava şey

Ücretsiz HTML temalar
Kâr amacı gütmeyen web siteleri için ücretsiz SSL
Ücretsiz JavaScript kaynakları
2011 yılının en iyi ücretsiz WordPress temaları
Ücretsiz online logo nasıl oluşturulur?
Cloudflare
Geliştiriciler için 20+ ücretsiz tasarım kaynağı: Tasarım kaynakları internetin her yerindedir, bu liste en iyilerden bazılarını kolayca bulmanızı amaçlamaktadır.

Umarım işinize yarar, kolay gelsin.