Kategoriler
Tech

Türkiye’den PayPal hesabı açmak

2016 yılından beri Türkiye’de kullanıma kapalı olan PayPal’i nasıl kullanabilirsiniz ve alternatifler.

Türkiye’de yaşayan bir kişi olarak PayPal hesabı açmanın birçok yolu var, hangileri güvenli ya da hangileri güvenli değil? Bu yazıda yöntemlerin tümünü inceleyip sundum.

Türkiye’de PayPal hesabı açmak yasal mı bu aralar çokça duyduğumuz sorular. Özellikle alışveriş alışkanlıklarınız değiştiği çağımızda online alışverişin yükselişiyle birlikte dünyanın en çok tercih edilen ödeme sistemi olan PayPal ülkemizde de gündemde. PayPal Türkiye’de hizmet vermediği için bazı tüccarlar mağazalarını kapatmak zorunda bile kaldılar. Yurt dışında yaşayan insanların %80’i ödeme yöntemi olarak PayPal’ı tercih ettiğinden, PayPal özellikle e-ticaret alanında satış yaparken önemlidir. Satın alma işlemi yapan kullanıcıya alternatif bir yöntem sunulursa güvenilir olmasa bile kullanıcı bunu kabul etmeyebilir. O zaman bu sayfadaki “En İyi PayPal Alternatifleri” başlıklı yazıyı da okuyabilirsiniz.

PayPal’da hesap açma amacı

PayPal’da hesap açmak için doğru bir amacınızın bulunması doğru olur. Arka kapılardan dolanarak bir hesap açmaktan söz ettiğimiz için ve Türkiye için bu gerekli. Alışveriş yapmak ve ödeme yapmak için PayPal’i açmak farklı bir yöntemi, yurt dışına satış yapmak ve gelir sağlamak için farklı bir yöntemi uygulamanız gerekebilir. Daha fazla kullanabilmek açısından elbette.

VPN kullanarak PayPal hesabı açmak

PayPal hesabı açarken özellikle en fazla tercih edilen yöntem VPN ile hesap açmak. Bu yöntem sıklıkla tercih edilir ve uzun bir süre de tercih edilecek gibi görünüyor. Ancak, belirli bir süre sonra hesabın doğrulanması istenebilir ve doğrulanması gerçekleşmediğinde de hemen kapatılır. Bu kapatılma olayının temelinde aslında hesap işlem limitleri yatar. Doğrulanmamış bir hesabın işlem limiti 100 avro ile sınırlıdır. Eğer hesabınızdan bu tutar üzerinden para harcayacak ya da para girişi yapılmasını sağlayacaksanız hesabınızı doğrulatmanız lazım. PayPal, adres doğrulama, kredi kartı doğrulama, adres onayı, telefon onayı, banka hesap onayı ve SSN onayı gibi çeşitli doğrulama yöntemleri ile kullanıcının gerçek kişi olup olmadığını ya da daha özelde Türkiye’de yaşayıp yaşamadığını anlamaya çalışır.

Hazır PayPal hesabı satın almak

Bu yöntemi sizlere önermesek de bir tercih olarak PayPal hesabı da satın alabilirsiniz. Filipinler, Pakistan gibi ülkelerde de faaliyet göstermeyen PayPal için bu ülkelerde yaşayanların uyguladığı bir yöntem olarak bunu sunabiliriz. Bu nedenle, girişimciler gerçek kimlik onaylı hazır PayPal hesaplarını satmaktadır. Ancak, bu hesapların güvenliği konusunda endişe olabilir. Bazı yabancı forum sitelerinde 20 dolar ile 300 dolar arasında gerçek kişilerce açılmış ve satılan hesaplar bulunuyor. Başta da belirttiğimiz gibi bu yöntemi önermiyoruz. Hazır PayPal hesabı satın almak da arka kapıdan dolanmaya çalışmak olarak nitelenebilir. Bir noktada daha güvenli gibi gözükse de unutmayın, bu PayPal hesabı sizin değil! İleride kapanmayacağının bir garantisi bulunmaz. Satın alırken ve kullanırken dikkat etmenizi öneriyoruz

Yurtdışı şirket kurarak PayPal Hesabı Açmak

PayPal hesabı açmak için en garanti ve risksiz yöntemi yurt dışında şirket kurarak olduğunu söylemeliyim. Amerika’da kurumsal bir PayPal hesabı almak için öncelikle Amerika’da bir şirket kurmanız gerekir. Bu şirket kurulumu, onaylanmış bir kurumsal PayPal hesabına sahip olmak için gerekli olan bir dizi kurala uymak zorundadır. Eğer kurallara uymazsanız, zaman ve para kaybetme olasılığınız yüksektir. Şirket kurulumunuz tamamlandıktan sonra, şirketinizin EIN numarasını almanız ve şirket sahibinin vergi kimlik numarasını içeren bir başvuru yapmanız gerekmektedir. Ayrıca, şirketiniz için bir “Ürün Banka Hesabı” açmanız da gerekmektedir. Bu, kurumsal bir PayPal hesabına sahip olabilmeniz için yeterli olacaktır.

Doğru bilinen yanlışlara dikkat

VPN ile PayPal hesabı açmak, daha önce de belirttiğimiz gibi ülkemizde oldukça yaygın. Yazılan bazı yazılar incelendiğinde içinde bir risk barındırmadığı gibi bir izlenim oluşmakta. Ancak VPN ile açılan her hesap kapatılmaya adaydır. Bu şekilde PayPal hesabı açmanız halinde, özellikle de yurt dışına satış yapan bir satıcıysanız, zaman içinde yüksek ödemeler alabilmek için doğrulama işlemlerine tabi tutulmanız gerekecektir. Doğrulama gerçekleşmediğinde ise ne yazık ki hesabınız kapatılır.

Amerika’da şirket kurarak açacağınız bir PayPal hesabı ise daha güvenilir bir yöntemdir. Hesap sizindir ve Amerika’da bir şirketiniz bulunduğundan dolayı PayPal hesabınızı kullanabilirsiniz. Bu noktada Türkiye’de bu hesabı kullanmak bir sorun oluşturabilir. Orada da zaten Payoneer ve Wise gibi sistemler devreye giriyor. Paranızı doğrudan bir Türk bankası hesabına çekmeniz gerekmez. Bu alternatifin de iyice değerlendirilmesini tavsiye ediyoruz.

En İyi PayPal alternatifleri

PayPal yerine hangi ödeme sistemleri tercih edilebilir? PayPal’e alternatif olabilecek benzer şekilde kullanabilen en popüler alternatif ödeme sistemlerini inceledim.

Wise

Wise, yurt dışına Türkiye’den para göndermek ve almak için oldukça tercih edilen bir hizmettir. Müşteri güvenliği, düşük işlem ücretleri, gerçek zamanlı döviz kurları ve diğer avantajları göz önünde bulundurarak. Türkiye’den Almanya’ya para göndermek istiyorsanız Wise döviz kuru garanti sistemi ile son derece tatmin edici bir hizmet sunuyor. Kargo bedeli 1000 TL ise sadece 30 TL düşülür. Wise bağlantısını kullanarak puan vererek hizmete kayıt olabilirsiniz. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan uluslararası bir çevrimiçi para transferi ve ödeme hizmeti sistemi. Platform, sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için yüzlerce ülkede binlerce işletme tarafından kullanılıyor.

Payoneer

Payoneer hızlı, esnek, güvenli ve uygun maliyetli çözümler sunar. Bu ödeme sistemi, dünya çapındaki pazarlara, ağlara, işletmelere ve profesyonellere avantajlar sunar. Payoneer, küresel olarak yerel ödemeleri işleme koymanıza ve farklı ülkelerden farklı para birimlerinde ödemeler almanıza olanak tanır. Payoneer, 150’den fazla yerel para birimini destekleyen, dünya çapında popüler bir ödeme sistemidir. Payoneer, PayPal’ın Türkiye’deki faaliyetlerini durdurmasının ardından en popüler ödeme sistemlerinden biri haline geldi. Payoneer, PayPal’dan daha hızlı ve daha ucuza işlem yapmanızı sağlayan bir ödeme işlemcisidir. Payoneer hesapları olan kullanıcılar banka hesaplarına, Payoneer eWallet’a veya ön ödemeli banka kartlarına para gönderip alabilir. Payoneer, sınır ötesi B2B ödemelerinde uzmanlaşmıştır. Sınır ötesi para transferlerini, çevrimiçi ödemeleri ve banka kartı hizmetlerini kullanarak sınır ötesi işlemleri gerçekleştirin.

PeP

PeP ile ülkemizden Avrupa Birliği ülkeleri ve İngiltere’ye havale işlemleri hızlı ve kesintisiz olarak gerçekleştirilebilmektedir. Bu ödeme sistemine ülkemizin bir yatırımı olduğu için üçüncü sırayı vermek istedik.

MoneyGram

MoneyGram, uluslararası para transferi hizmetleri sağlayan bir platformdur. MoneyGram, dünyanın birçok yerinden para gönderip almanıza olanak tanır. Bu işlemleri yapmak için size en yakın MoneyGram acentesine gitmeniz gerekecektir.

PayPal’in Türkiye’ye ne zaman geleceği belli değil. O zamana kadar, yukarıda önerilen ödeme sistemlerini kullanarak ödeme gönderip alabilirsiniz.