Google kullanıcılarına arama sorgularında en iyi/alakalı/kaliteli sayfaları gösterebilmeyi amaç edinmiş bir arama motoru, bunu devam ettirebilmek için yüzlerce algoritma veya fonksiyon değişikliği yapıyor ve bizler bunların bazılarını net olarak görebiliyorken bazılarını ise bize hissettirmeden gerçekleştiriyor.
Google’ın algoritma güncellemelerinin en önemlisi Penguen’dir (Google Penguin). Yapılan bazı açıklamalara göre 2015 yılında gerçekleşen algoritma güncellemleri 2015 yılı sonunda ve 2016 içerisinde arama sonuçlarını daha çok etkileyecek ve daha sık algoritma güncellemeleri olacak. Paylaşılan bilgilere göre 2015 yılı sonu ve 2016 içerisinde algoritma değişikiğinin en keskin hissedileceği belirtildi, Google’ın kural dışı ilan ettiği ve ilgili sitelere arma sonuçlarında ceza/yaptırım uygulayarak bu sitelere ciddi trafik kaybı yaşatacağını biliyoruz bu yüzden ben burada net olarak bilinen bazı kaçınmamız gereken durumları yazmaya çalışacağım.
2012 Nisan ayında ilk defa ortaya çıkmış olan Google Penguen Algoritması’nın temel amacı “SPAM” yani manipülasyon suretiyle; ücretli backlink vb. kural dışı “Black Hat SEO” yöntemleri kullanarak, ilgisiz herhangi bir anahtar kelimede ilk sayfada yer almaya çalışan illegal(Google’a göre) web sitelerin veya kişileri engellemekti. Gary Illyes’e Twitter’da sorulan bir soruya ve verdiği cevaba göre bu algoritma 2015’de tam anlamıyla çalışacak yani şu an Google Penguen çalışıyor https://twitter.com/methode/status/659382431582056450
Bu noktada site içerisinde veya site dışarısından hedef sayfalarımıza verdiğimiz linklerin:
- Veriliş biçimi
- Verilen yer
- Verilen hedefin verilen yer ile ilgisi
- Verilen yerdeki link sayısı
- Hedefe verilen link sayısı
- Hedefe verilen linklerin zamanlaması
Kritik önem arz etmektedir.
Benim tavsiyem hemen şimdi web sitenizin backlink yapısını inceleyin, bunun için kullanabileceğiniz araçlar;
- Google Search Console
- Link Research Tools
- Ahrefs
- Check My Links
- Screaming Frog
Bu konuda yani #SEO (Search Engine Optimization) Arama Motoru Optimizasyonunda uzmanlaşmış kişi veya kurumlardan yardım alabilirsiniz.
Daha fazla bilgi ve analiz için size web sitenizin türü, boyutu, dili fark etmeksizin ben ve ekibim yardımcı olabiliriz.
Referanslarımıza bakmak için linkedin.com/in/wolkanca Linkedin profilimde yine çeşitli iletişim bilgilerime ulaşabilirsiniz.Dilerseniz bana aşağıdaki iletişim seçeneklerinden biriyle ulaşabilirsiniz:
- wolkanca@gmail.com (e-mail, hangouts, everything)
- +905375238873 (mobil/facetime/whatsapp)
- volkanyilmaz.com.tr (website)
- @wolkanca (twitter)
- wolkancaa (facebook)
İyi çalışmalar dilerim.
https://www.linkedin.com/pulse/googleın-penguen-algoritmasında-cezalardan-korunmak-2016-yılmaz