Kategoriler
Internet

Live hesabı kapatma – silme

Live hesabı kapatma - silme 15 Temmuz 2006 tarihinde Msn, Hotmail hesabı kapatma – silme başlıklı bir girdi eklemiştim. O tarihten bu yana Msn ve servislerinde çok fazla değşiklikler oldu bu yüzden şimdi burada yeni hesap kapatma yöntemlerini yazmaya çalışacağım. Konu kullanmış olduğunuz Msn ya da hotmail hesabınızı nasıl kapatabileceğiniz. Msn ya da hotmail hesaplarınızı kapatmak istemenizin çok çeşitli nedenleri olabilir şuradaki makaleme yapılan yorumlardan da görüleceği gibi; nişanlananlarmı dersin evlenenlermi dersin. Kapacağımız eski adıyla Msn Pasport yeni adıyla Windows Live id kendi hesabımız olmalı ve parolasını bilmeliyiz.
[via]

Hesabınız kapatıldığında:

  • Kimlik bilgileriniz (e-posta adresi ve parola) kalıcı olarak silinecek.
  • Windows Live kayıtlı bilgileriniz kalıcı olarak silinecek. Kayıtlı bilgileri görüntüleyin
  • Windows Live’da, diğer Microsoft hizmetlerinde veya bu oturum açma adını kullandığınız başka herhangi bir sitede oturum açamayacaksınız.
  • Microsoft’a sağlamış olabileceğiniz bilgilerin bir ölümü otomatik olarak silinmeyecek. Kişisel bilgilere nasıl erişileceğini öğrenmek için, Microsoft Gizlilik Bildirimi’ne bakın.
  • Messenger’daki ve Microsoft e-postasındaki (Live Mail veya Hotmail) kişilerinize erişimi kaybedeceksiniz.
  • İlişkilendirilen çocuk hesaplarınız varsa, çocuk hesaplarına verdiğiniz tüm izinler iptal edilecek ve artık bu çocuk hesaplarını yönetemeyeceksiniz.
  • Artık bu e-posta adresiyle ilişkilendirilmiş hiçbir bülteni, haber güncelleştirmesini ve diğer ücretsiz abonelikleri almayacaksınız.

Daha fazla bilgi

Hesabınızı kapatma

Windows Live hesabınızı kapatmak için:

  1. Hesap Özeti sayfasına gidin.
  2. Hesap Özeti sayfası sayfasında, Ayarlar öğesini tıklatın.
  3. Ortak görevler altında,
    Hesabınızı kapat
    ’ı tıklatın.
  4. Doğru Windows Live ID kullanıcı adının göründüğünü doğrulayın, parolanızı yazın ve sonra
    Hesabı Kapat
    ’ı tıklatın.
Önemli
  • Hesabınızı kapatmanız durumunda kayıtlı bilgiler (Bu, e-posta adresiniz ve parolanız dahil olmak üzere Windows Live’a verilen bilgilerdir..) iniz ve kimlik bilgileri (Kısıtlanmış kaynaklara erişmek için kullandığınız benzersiz bilgiler. Windows Live için kimlik bilgileri e-posta adresinizi ve parolanızı içerir. Cep telefonu numarası ve PIN numarası, akıllı kart ve güvenlik anahtarı bilgilerini de içerebilir.) niz ile birlikte Messenger ve Windows Live Contacts kişi listeleriniz kalıcı olarak silinir.
  • Hesabınızı kapattıktan sonra hiçbir Windows Live sitesinde veya hizmetinde oturum açamazsınız.
  • Çocuğunuzun hesabını yönetiyorsanız, hesabınızı kapattığınızda çocuğunuzun hesabı kapatılmaz ancak çocuğunuza verdiğiniz izinler iptal edilir.
  • Kapattığınız hesap herhangi bir premium hizmetler (Bunlar, Live Mail Plus gibi, Microsoft ile bir düzenli ödeme ilişkisi kurmanızı gerektiren ücretsiz hizmetlerdir.) ile veya bir Windows Live Mail gelen kutusuyla ilişkiliyse, her bir hizmet aboneliğinizi iptal etmeniz veya Windows Live Mail hesabınızı Windows Live ID hesabınızı kapatmadan önce kapatmanız gerekir.
  • Bazı bilgileriniz silinmez. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için, bkz: Microsoft Çevrimiçi Gizlilik Uyarısı.

İlgili konular

  • Kendinizin ve çocuğunuzun hesabını kapatamıyorsunuz
  • Çocuk hesabını kapatma
  • Kayıtlı bilgilerinizi görüntüleme ve düzenleme