ChatGPT, internetten bilgi arama altyapısını betadan çıkardı. OpenAI tarafından geliştirilen üretken yapay zeka ChatGPT artık Bing ile internetten güncel bilgi alarak kişilere sunabiliyor. ChatGPT artık Eylül 2021 öncesi verilerle sınırlı değil, kaynaklara doğrudan bağlantılarla birlikte güncel ve yetkili bilgiler sağlamak için internette arama yapabiliyor.
Sanırım arama motorlarının evrimi artık resmen başladı. Yapay zeka arama araçları veya motorları internette bilgi arama şeklini değiştirecek gibi görünüyor, bana göre özellikle ne aradığını bilen kişiler için, Google gibi klasik arama motorları yerine yapay zekanın arayıp seçenekler halinde bilgi sonuçlarını sunduğu araçlar rağbet görecektir. Ne aradığını bilen diyorum çünkü yapay zeka aracında arama yapabilmek için ilgili konu hakkında en azından birkaç cümle yazacak(Prompt) kadar bilgi sahibi olmak gerekir yoksa efektif olmayacaktır.
ChatGPT, internetten bilgi arama altyapısını betadan çıkardı
Geçtiğimiz haftalarda bir duyuru yapan OpenAI, “ChatGPT artık size kaynaklara doğrudan bağlantılar vererek güncel ve güvenilir bilgiler sağlamak için interneti tarayabiliyor. Artık sistem Eylül 2021’den önceki verilerle sınırlı değil.” demişti.
Yeni altyapı için ayrıca, “İnternet erişimi özellikle teknik araştırma yapmak, bisiklet seçmek veya tatil planlamak gibi güncel bilgiler gerektiren görevler için çok kullanışlı.” açıklamasını yapan OpenAI, sürecin kullanımı içinse, “İnternet erişimi bugün Plus ve Enterprise aboneleri tarafından kullanılabilecek, yakında ise tüm kullanıcıları kapsayacak şekilde genişletilecek. Altyapıyı şu an hemen etkinleştirmek için GPT-4 altından Bing ile Gözat’ı seçin.” açıklamasını geçmişti.
İlk tanıtımdan bu yana “beta” bölümü altında testleri yapılan sistem, artık betadan çıkarıldı ve Plus ile Enterprise abonelerinin kullanımına tam olarak açıldı. Plus ve Enterprise kullanıcılarının artık internet bazlı aramayı kullanmak için betaya geçmeleri gerekmiyor ve GPT-4 model seçme menüsünden “Bing ile Gözat” seçeneğini seçebiliyor. Bu gerçekten çok iyi karşılanan kullanışlı bir adım oldu çünkü sistem şimdiye kadar güncel konularda bilgi veremiyordu. Bu arada yine geçtiğimiz hafta tanıtımı yapılan DALL-E 3 ise artık beta olarak kullanıma sunuldu.
ChatGPT’ye entegre gelişmiş üretken yapay zeka temelli görsel üretme sistemi hakkında firma, “Yeni metinden görüntüye modelimiz DALL-E 3, ince detaylara sahip girdileri son derece ayrıntılı ve doğru görüntülere dönüştürebiliyor.” açıklamasını yapıyor.
ChatGPT, Bing ile internetten güncel bilgi alarak sunabiliyor
OpenAI tarafından geliştirilen üretken yapay zeka ChatGPT artık Bing ile internetten güncel bilgi alarak kişilere sunabiliyor.
ChatGPT için çalışmalar devam ediyor. Bu akşam bir duyuru yapan OpenAI, “ChatGPT artık size kaynaklara doğrudan bağlantılar vererek güncel ve güvenilir bilgiler sağlamak için interneti tarayabiliyor. Artık sistem Eylül 2021’den önceki verilerle sınırlı değil.” dedi. Yeni altyapı için ayrıca, “İnternet erişimi özellikle teknik araştırma yapmak, bisiklet seçmek veya tatil planlamak gibi güncel bilgiler gerektiren görevler için çok kullanışlı.” açıklamasını yapan OpenAI, sürecin kullanımı içinse, “İnternet erişimi bugün Plus ve Enterprise aboneleri tarafından kullanılabilecek, yakında ise tüm kullanıcıları kapsayacak şekilde genişletilecek. Altyapıyı şu an hemen etkinleştirmek için GPT-4 altından Bing ile Gözat’ı seçin.” dedi. Bu gerçekten çok iyi karşılanan kullanışlı bir adım oldu çünkü sistem şimdiye kadar güncel konularda bilgi veremiyordu. Kısa süre önce ise, “ChatGPT artık görebilecek, duyabilecek ve konuşabilecek” açıklaması altında yapılan bir duyuru ile şirket, sohbet botu ile kurulan etkileşimin çok yakında bir sonraki seviyeye taşınacağını göstermişti.
ChatGPT mobil uygulamaları (iOS ve Android sürümleri) üzerinde karşılıklı sesli görüşmeler yapabilecek ve tüm platformda görüşmelere görseller ekleyebilecek. Görsel sistemi sayesinde ChatGPT’ye belirli şeyler gerçek anlamda gösterilerek (Örneğin fotoğraf üstünde yuvarlak içine alma gibi) çok daha hızlı şekilde yardım istenebilecek, sesli tarafta ise artık sohbet botuyla oldukça akıcı şekilde karşılıklı sesli iletişim kurulabilecek. Sesli iletişim konusunda beş farklı ses tipinin sunulacağı aktarılıyor, desteklenen diller konusunda ise şimdilik spesifik bir açıklama yapılmıyor.