29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 2020 için markaların hazırlamış olduğu reklam filmlerini listelemiştik, gerçekten harika reklamlar vardı. Şimdi yine aynı markaların hemen hepsi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü için de reklam filmleri hazırladı.
Bence her zaman Koç’lar en iyi 10 Kasım reklamını yapmıştır. Aynı reklam filmleri Koç Holdinge ait diğer şirketlerin sosyal medya kanallarında da paylaşıldı(Yapıkredi, Arçelik, Ford Türkiye vs.), keza Sabancı firmaları da sanırım öyle(Teknosa, Akbank, CarrefourSA vs.), bu yüzden marka marka tek tek aynı reklamla yazmak yerine sadece holdingin ismini bu listede geçirmek yeterli olur diye düşündüm.
Şirketlerin 10 Kasım Atatürk’ü anma günü ve Atatürk haftası için yaptıkları reklamlar
Koç Holding
Sabancı Holding
Türkiye İş Bankası
Filli Boya
Kütahya Porselen
Petrol Ofisi
Yurtbay Seramik
Total
Şişecam
Kiğılı
Süvari
Tudors
Kelebek Mobilya
Mercedes-Benz Türkiye
Borusan Holding
MESS Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası
Sampa
Reis Gıda
Turkish Airlines
Medicana Sağlık Grubu
Bu yıl için bu kadar, eklemediklerim varsa affetsinler Youtube’da bulabildiğim hepsini ekledim. Eminim daha fazla markanın hazırlamış olduğu reklamlar da vardır ancak seçtiklerim TV’de görülmesi muhtemel büyük markaların reklamları. Türkiye’de reklama en çok para harcayan iki marka olan Trendyol ve Hepsiburada’nın 10 Kasım için reklam filmi yapmaması biraz ilginç. Teşekkürler.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05’te yaşamını yitiren, Türkiye’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. 10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası ise Atatürk’ün yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlandığı, Atatürk’le ilgili filmlerin gösterildiği; 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen haftaya denir.
10 Kasım günleri saat 09.05’te çalan siren sesleriyle birlikte Türkiye genelinde 2 dakika süreyle Atatürk anısına saygı duruşuna geçilmektedir. Ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önündeki bayraklar hariç, Türkiye’deki tüm resmi binalarda ve ülkenin dış temsilciliklerde bayraklar, yas göstergesi olarak yarıya indirilir. Anıtkabir’de bulunan bayraklar diğer günlerde hiçbir sebeple yarıya indirilmez. Bayrağın sürekli çekili bulunmadığı yerlerde, bayrak önce göndere çekilir; daha sonra da yarıya indirilir.
10 Kasım Atatürk’ü anma günü ve Atatürk haftası – Wikipedia