Kategoriler
Genel

Diş beyazlatmak zararlı mıdır?

Hangi tedaviyi kullanırsanız kullanın, özellikle zaten hassas dişleriniz varsa, diş etlerinizin diş beyazlatmada kullanılan kimyasallara karşı hassas olma ihtimali vardır.

Diş hekiminin kontrolünde ve doğru prosedürler ile uygulanan beyazlatma işleminin dişlere hiçbir zararı yoktur. Sağlığın tanımı fiziksel, biyolojik ve ruhsal açıdan tam bir iyilik hali olarak yapılıyorsa, dişlerin renginden memnun olmayan ve bunu kendisine problem kabul eden kişiler için sağlıksız sayılır. Bu tanıma uyan kişi için diş beyazlatma bir tedavi biçimi olacaktır. Dolayısıyla uygun ekipman, yöntem ve uygun vakalar için emin ellerde diş beyazlatma zararlı değildir.

Diş beyazlatmanın riskleri nelerdir? Hangi tedaviyi kullanırsanız kullanın, özellikle zaten hassas dişleriniz varsa, diş etlerinizin diş beyazlatmada kullanılan kimyasallara karşı hassas olma ihtimali vardır.

Diş hekiminin kontrolünde ve doğru prosedürler ile uygulanan beyazlatma işleminin dişlere hiçbir zararı yoktur. Diş beyazlatma işlemi dişlerde kalıcı hasara ya da herhangi bir yapısal değişikliğe yol açmaz. Diş beyazlatma işlemleri sırasında kullanılan solüsyonlar, belli bir yüzde ile kullanıldığı zaman hiçbir şekilde dişlere zarar vermemektedir. Kullanılacak solüsyonların miktarını da diş hekimi belirlediği için diş minelerinde ve diş etlerinde herhangi bir yan etkiye sahip değildir.

Diş beyazlatma işlemi kalıcı mı?

diş beyazlatmak zararlı mı ile ilgili görsel sonucu
Tedavinin kalıcılık süresi 6 ay ile 3 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Ancak bunun için kişinin ağız ve diş bakımına özen göstermesi gerekmektedir. Hijyen ile dişlerde renklenmeye yol açabilecek yiyecek ve içecek tüketimi konusunda dikkatli olunmalıdır. Aksi takdirde tedavinin etkisi uzun süreli olmayacaktır.

Evde yapılan diş beyazlatma yöntemleri

Evde hazırlanan limon, karbonat gibi malzemeler ile diş beyazlatmaya çalışmak dişlerinize zarar verebilir.
Evde hazırlanan limon, karbonat gibi malzemeler ile diş beyazlatmaya çalışmak tehlikelidir. Limon gibi asidik besinler dişleri aşındırır. Karbonat ise yüksek bazik yapısından dolayı diş minesindeki tübülleri açarak dişlerde hasara neden olur. Evde kullanan dijital beyazlatma ürünleri ise dişe temas eden jelin beyazlatma oranının çok düşük olması ve diş yüzeyinin beyazlatma için yeteri kadar temiz olup olmadığının bilinememesi dolayısıyla tercih edilmemelidir.

Kliniklerde diş beyazlatma işlemi nasıl yapılır?

Diş kliniklerinde beyazlatma işlemi, ofis tipi denilen beyazlatma yöntemi ile yapılır. Beyazlatmadan önce hastaya diş taşı temizliği yapılır. Sonrasında dişeti, uygulanacak olan jel ve ışının zarar vermemesi amacıyla koruyucu bir bariyer ile kapatılır. Beyazlatma jeli dişlere uygulanır. İki veya üç seans uygulamak suretiyle 15 dakikalık seanslar ile dişlere ışık verilerek tedavi tamamlanır. Bu yöntemler ile dişlerin ana renk tonu birkaç ton açılır, dişlerdeki sararma ve renklenmeler giderilir.

Klinik ortamında yapılan veya doktor gözetiminde düzenli kontrollerle yapılan ev tipi beyazlatmada dişler herhangi bir zarar görmez.

Lazerle Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma, gülümsemenizin görünümünü iyileştirmenin ve diş rengindeki bozulmayı azaltmanın, dişleri beyazlatmanın basit ve kolay bir yoludur. Daha beyaz dişler kişiyi daha genç ve daha çekici gösterebilir.

Günümüzde çok sayıda diş beyazlatma seçenekleri bulunmaktadır ve en popüler profesyonel diş beyazlatma seçeneklerinden biri lazer diş beyazlatmadır.

Lazer diş beyazlatma tedavisi, diş kliniklerinde gerçekleştirilen diğer diş beyazlatma yöntemlerine lazer kullanımını ekleyen kozmetik bir lazer diş hekimliği prosedürüdür.

Lazerle diş beyazlatma prosedürü bir diş hekiminin odasında gerçekleştirilir. Dişlerinize lekeleri çıkarmak için hidrojen peroksit içeren konsantre bir beyazlatma jeli sürülür ve ardından sürülen jeli ısıtarak aktive etmek için bir lazer kullanılır, bu da dişlerinizi hızla beyazlatır.

Diş taşı temizleme

Beyazlatma değil ama bir de diş taşı temizliği vardır ki bunun da aslında hiçbir zararı yoktur, yalnız yapılma süreleri önemlidir yani dişlerin aşınmaması için 1 yılda en fazla 2 defa yaptırılması tavsiye edilmektedir, ben birçok kez diş taşı temizletmesi yaptırdım. Diş taşı her insanda ister istemez zamanla olan bir şeydir.