Geçenlerde şimdiye kadar kullandığım ve gerçekten faydasını gördüğüm Chrome uzantılarına bakıyordum, kullandığım Chrome uzantılarının çoğu bilgisayara indirilen uygulamaların/programların yaptığı işleri yapıyordu.
Bir programı bilgisayara indirip kurmak yerine aynı işi tarayıcı uzantısı/eklentisi ile yapmak gerçekten hem daha kolay hem daha hızlı ve güvenli.
Özellikle yazılımcı veya weble ilgili iseniz çok işinize yarayacak hepsi ücretsiz olan 15’den fazla Chrome eklentisini listeledim.
- WAVE Evaluation Tool – Bu harika uzantı, web sitenizin erişilebilirlik noktasında değerlendirir ve sorunları gösterir.
- Mercury Reader – Mercury Reader, reklamları veya diğer dikkat dağıtıcı unsurları sayfadan kaldırır ve herhangi bir web sitesinde daha odaklı bir okuma için sadece metin ve resimleri bırakır.
- Dark Reader – Dark Reader Chrome uzantısı, adından da anlaşılacağı gibi herhangi bir web sitesini karanlık mod temasına dönüştürür.
- GoFullPage – Full Page Screen Capture – Bu uzantı, tüm web sitesinin yüksek kaliteli ekran görüntülerini alır.
- Take Webpage Screenshots Entirely – FireShot – Bu uzantı web sitelerin ekran görüntülerini PDF / JPEG / GIF / PNG’ye kaydeder, karşıya yükler, yazdırır, OneNote’a, panoya veya e-postaya gönderir.
- The Great Suspender – Bu, Chrome’un bellek kullanımını azaltmak için hafif bir uzantıdır. Aynı anda çok sayıda açık sekmeniz oluyorsa varsa mükemmeldir.
- Focus To-Do: Pomodoro Zamanlayıcı & Görevler – Bu, günlük iş yükünüze daha odaklanmış ve motive olmanıza yardımcı olan bir Görev yönetimi uzantısıdır.
- Loom for Chrome – Bu uzantı, ekibinize video mesajlar göndermek veya bir arkadaşınızla proje işbirliği yapmak için harikadır.
- Image Downloader – Adından da anlaşılacağı gibi, uzantı, istediğiniz herhangi bir web sitesinden resim indirmenize yardımcı olur, ücretsiz ve açık kaynaklıdır. Görüntüleri tek tek veya toplu olarak indirebilir.
- Read Aloud: A Text to Speech Voice Reader – Bu uzantı, herhangi bir web sitesindeki metni tek bir tıklama ile sesli olarak okur. Blog veya haber okumak istediğinizde aynı anda kod üzerinde de çalışmak istediğinizde, bu araç faydalı olacaktır.
- CSS Peeper – Bu uzantı, sitede kullanılan CSS/stilleri incelemenizi sağlayan bir CSS görüntüleyicidir. Web sitesinde kullanılan renkleri veya resimler veya simgeler gibi varlıkları da görüntüleyebilirsiniz.
- WhatFont – Web sitesinde kullanılan yazı tipi ailesini veya yazı tipi boyutunu inceleyin.
- ColorPick Eyedropper – Web siteleri için yakınlaştırılmış renk seçici.
- Momentum – Yeni bir sekme sayfasını yapılacak işler, hava durumu ve ilham içeren kişisel bir kontrol paneliyle değiştirin.
- JSON Viewer – Basit bir JSON görüntüleyici.
- Grammarly for Chrome – Grammarly, yazma hatalarını ortadan kaldırmanıza ve kendinizi ifade etmek için mükemmel kelimeleri bulmanıza yardımcı olur.
- daily.dev – News for Busy Developers – Bu, teknoloji sektöründeki yeniliklerle ilgili haberleri almanın en hızlı yoludur. Ayrıca, uzantının Kullanıcı deneyimini kesinlikle çok iyi.
- Lorem Ipsum Generator – Kolayca lorem ipus metni oluşturur.
- Lighthouse – Size geliştirebileceğiniz yönergeler vererek web sitenizin performansını artırır.
- Web Developer Checklist – Herhangi bir web sayfasını en iyi uygulamaların ihlalleri açısından analiz eder.
- Octotree – GitHub code tree – Github keşfi ve kod incelemeleri için kullanılır.
- Wappalyzer – Web sitesinin hangi teknolojileri kullandığını size gösterir. Alternatif olarak BuiltWith
Bu gönderiyi yararlı bulduysanız lütfen diğer meslektaşlarınızla da paylaşın, ayrıca bana bir kahve ısmarlamak isteyebilirsiniz buna asla hayır demem 🙂