Kategoriler
Genel

Bir Masalda İki Kral Olmaz

Kitap tavsiyesi. Sacit Aslan’ı yeni kitabı; Bir masalda iki kral olmaz.

Kitap tavsiye edeceğim.

Sacit Aslan’ın kitabı Türkiye’in yakın tarihinden gerçek hikayeler içeriyor, ben bu tür kitapları sevmekle birlikte Sacit abinin hastasıyım bu yüzden de değil aslında kitap gerçekten iyi bir kitap bu yüzden alıp okuyun derim.

Kitap Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıktı, www.google.com/search?q=Bir+Masalda+%C4%B0ki+Kral+Olmaz+Sacit+Aslan

Sacit Aslan’ın kitabı yakın Türkiye tarihinden gerçek hikayeler içerir.
Bir Masalda İki Kral Olmaz – Ürün Bilgileri – https://kirmizikedi.com/kitap/urun/af9d13a65d204a22a21049ce77e212f8 #kitap #KitapTavsiyem #kitapseverlertakiplesiyor

Kitapta, Maksim’le birlikte Türkiye’nin yakın dönem Türkiye tarihini anlatmaya çalıştım. Bugün “eskiden Türkiye böyle değildi” gibi sözleri çok duyuyorum. Peki, bu beğenmediğimiz Türkiye son 15-20 yılda mı ortaya çıktı? Kültürel yozlaşma nasıl başladı? Bunun toplumsal temelleri neler? Bu sorulara sağlıklı cevaplar vermeden bugünkü Türkiye’yi anlayamayız. Ben bu kitabın merkezine bilerek kendimi değil, Maksim’i koydum. Çünkü Maksim, Türkiye’nin hem ekonomik hem de kültürel çöküşünü anlatabileceğimiz en güzel simge! Maksim’de bu ülkeyi bu hale getirenler de var, plansız ekonomiye bağlı olarak değişen kültürel yapı da var, ezileni de var, ezeni de…
Bir anı kitabı yazmak istemedim, Türkiye’nin son 70 yılında değişen kültür-sanat hayatını nesnel bir biçimde genç kuşaklara aktarmaya çalıştım. Bu kitaptan genç kuşaklar özellikle de araştırmacılar faydalanabilir ve daha özgün eserler çıkarırlarsa ben amacıma ulaşmış olacağım…

Bir Masalda İki Kral Olmaz
Sacit Aslan
Kırmızı Kedi Yayınevi

Maksim Gazinosu ile ilgili anılarını bir kitapta toplayan Sacit Aslan, kitabından ilgi çeken detayları Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na anlattı.
Gazinocular kralı Fahrettin Aslan’ın oğlu Sacit Aslan, yıllarca işlettiği Maksim Gazinosu’nda yaşananları kaleme aldığı kitabı “Bir Masalda İki Kral Olmaz”ın hikayesini, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası yayınında paylaştı.
Sacit Aslan’ın kitabında İstanbul Eski Emniyet Müdürü Şükrü Balcı, İçişleri Bakanları Sadettin Tantan ve Mehmet Ağar’la ilgili anekdotlar yer alıyor. Kitapta ayrıca Hürriyet’in eski sahibi Erol Simavi, Fahrettin Aslan ve “kabadayı” olarak adlandırılan Dündar Kılıç arasındaki gerilimli ilişkilerden kesitler de bulunuyor.
“Gece kanun, öğlen lisans, akşam iptal”
Sacit Aslan’ın aktardığı ilginç hikayelerden biri ise Fahrettin Aslan’a kumarhane açma hakkı vermek için 24 saatliğine çıkarılan kanun. Kitabında bu lisans için devreye giren bakanın İsmet Sezgin olduğu anlatılıyor.
Aslan 24 saatlik kanun olayını, yayında şu sözlerle ifade etti:
“Kumarhane için kanun saat 22:30-23:00 gibi 14 kişiyle çıktı. Ertesi sabah Resmi Gazete’de yayınlandı. Biz öğleden sonra lisansımızı aldık. Mesai saati bitiminde de kanun yürürlükten kaldırıldı. Bunu ilk defa ben yazdım.”

Atilla Güner – Sputnik