Blogunuza “teknik makaleleri” eklerken dikkat etmeniz gereken bazı konular ve bilmeniz gereken bazı şeyler var, bunları toparlayıp sizinle paylaşıyorum.
Teknik makaleleri eklerken:
1. Doğrudan konuya girin
Girişle başlamayın. İnsanların buna ilgisi çok az. Sadece başlık ve meta özetini girin ve ardından okumaya devam etmek için tıklayın gibi bir şey ekleyin.
2. Kendiniz için yazın
Önem verdiğiniz şeyler hakkında yazın. Her zaman trend konuları ve makale isteklerini kontrol edebilirsiniz. Kişisel tavsiyem: Tutkulu olduğunuz bir şey hakkında yazın.
3. Araştırma için yazın
Yazmak, araştırma için harika bir fırsattır. Başkalarına öğretmek için bir konu öğrenmeli ve ustalaşmalısınız.
4. Sade bir dille yazın
Kullandığınız yazım dilini teknik makaleler için olabildiğince basit tutun. İngilizce benim ilk dilim değil. İlk makalelerimi küstah sözcükler kullanarak yazdım (bunun gibi). Sonra sade bir İngilizce ile karşılaştım. Bazı ücretsiz kurslar yaptım ve temel kuralları öğrendim.
5. Resim ve başlık, kullanıcıların %100’ünün okuduğu tek şeydir
Çekici (ama asla yanıltıcı olmayan) bir başlık seçin. Kışkırtıcı ama kavramsal resimler kullanın. Resimleri Unsplash , Pexels , Pixabay , Stockvault gibi yerlerden bulabilirsiniz.
6. Yazım ve dilbilgisine özel dikkat gösterin
İngilizce konuşmuyorsanız bu önemlidir. Yukarıdaki başlığı fark ettiniz mi Biz konuşurken okumayız. Pasif sesi çıkarmalıyız, sert sözlerden kaçınmalıyız, vb. yileştirme için Dil aracı , Grammarly veya benzeri ve Hemingway Editor’ü kullanın. Ayrıca “listeleme”, “başlıklar” ve “paragraflar” ile makalenizi daha okunabilir bölümlerle paylaşın.
7. Tutarlı olun
Kişisel bir tarz geliştirmeye ve ona sadık kalmaya çalışın . İnsanlar bunu parmak iziniz olarak tanıyacak ve alışacaktır.
8. Kod örneklerini kullanın
İnsanlar örneklerle öğrenirler ve onları severler. Hikayenizi veya tezinizi destekleyin, açıklayıcı bir örnek çok bu konuda yardımcı olur. Kodu sayfaya yerleştirin. Böylece, birisi bir hataya işaret ederse onu güncelleyebilir ve ayrıca orada çalıştırıp hata ayıklayabilirsiniz. Ayrıca okuyucularınızın kopyalayıp yapıştırması da kolaydır. Bu noktada https://codepen.io/ kullanabilirsiniz.
9. Makalelerinize çapraz referans verin
Makaleleri küçük tutmak için alt konuları yeni makalelere bağlamalısınız. Bu, yakınlaştırma konsept okuma listesi olarak çalışacaktır. Örneğin yazdığınız teknik bir makale ile ilgili başka bir blog sayfanız var ise ona link verin. Bu SEO için de iyidir.
10. Doğru kişileri okuyun ve izleyin
Teknik makaleler yazmak bir meta faaliyettir. Alan uzmanlığınızın yanı sıra (yazılım uzmanlarını takip ediyorum), ayrıca teknik yazma uzmanlarını takip etmeniz gerekiyor. Örnekler: Victoria Lo , Sai Laasya Vabilisetty , Tapas Adhikary , Amarachi Emmanuela Azubuike veya Catalin Pit gibi favori yazarlarınızı bulun. Teknik yazma , blog oluşturma , geliştirici blog yazma vb. Gibi bloglama konularını takip edin.
Sonuç
Bu konu ile bağlantılı olarak “Bir developer olarak blog açmalı mısınız?” başlıklı yazım da işinize yarayabilir.
Yazılarımı her zaman kısa bir paragrafla kapatırım. Bu ipuçları kişisel arayışımın başlangıcıdır. Umarım çok yakında daha fazla ipucu gelecek ve seriye yeni makaleler ekleyecektir. Daha fazlası için beni Twitter’da takip edebilirsiniz, kolay gelsin!