Kategoriler
Eğlence

Stormtroopers ismi nereden geliyor?

Dünya savaşlarından yıldız savaşlarına; Stormtroopers.

Bir İmparator, iradesini yerine getirmek için kara kuvvetlerinin desteği olmadan bir hiçtir. Bu birlikler şüphesiz davaya ve liderine sadık olmalıdır. Star Wars galaksisinde bu görev İmparatorluk askerleri stormtrooperslara düşüyor. Bu meçhul asker birliği geçmişin benzer fırtına birliklerinden(Sturmabteilung) esinlenmiştir.

En tanınmış “fırtına birlikleri” Nazi Sturmabteilung iken, “fırtına birliği” birimlerinin oluşumu Ulusal Sosyalistler veya II.Dünya Savaşı’ndan öncedir. Almanya’da SA (Sturmabteilung) adını, I.Dünya Savaşı’ndaki Alman saldırılarında kullanılan küçük fırtına birliklerinden almıştır. Birinci Dünya Savaşı, siper yüklü bir çıkmaza dönüştüğünde, her iki taraf da düşmanı kırmanın yeni yollarını aradı. savunmalar. Hızlı hareket eden askerlerden oluşan küçük birimler halinde örgütlenen ve genellikle el bombalarıyla donanmış olan bu orijinal fırtına birlikleri, düşman hatlarını gizlice ve kendi avantajlarına göre şaşırtarak hızla geçmek üzere eğitildiler.

Birinci Dünya Savaşı 1918’de sona erdikten sonra, filizlenen Nasyonal Sosyalistler, 1920’lerde Nazi parti toplantılarını korumak için kendi fırtına birliklerini kurdular. Hitler’in Nazi partisinin en ikonik unsurlarının birçoğu gibi, fırtına asker adı da önceki zamanlardan basitçe değiştirildi. SA, zamanla Nazi partisinin paramiliter kanadı haline geldi. Düzeni korumak için kullanıldılar, yaygın olarak kahverengi gömlekleri ve siyah botlarıyla tanınırlardı. Hitler’in SA’sı ve daha sonra SS, savaşın patlak vermesine yol açan parti propagandasında öne çıktı. Her yerdeki haber filmleri sayesinde, jackboot’lu fırtına askerlerinin görüntüsü faşizmin ikonik görüntülerinden biri haline geldi ve Star Wars’un ikonik fırtına askerlerine ilham verdi.

Almanya, 1. Dünya Savaşı’ndan sonra böyle bir güç oluşturan tek ülke değildi. İtalya, Alman ordusundaki fırtına birliklerine benzer şekilde, şok birlikleri rolünü oynamak için 1917’de Arditi’yi kurdu. Savaştan sonra, aralarında Mussolini’nin de bulunduğu bir dizi Arditi, ülkedeki faşist hareketle birlikte hareket etti. Hitler gibi Mussolini de iradesini yerine getirmek için Kara Gömlekliler olarak bilinen paramiliter birliklerine güvendi.

Star Wars galaksisindeki en ünlü fırtına birlikleri grubu 501. Lejyon’dur. İkinci Dünya Savaşındaki 501. Piyade Alayı ünlü 101. Hava İndirme Tümen’nin parçasıydı. Bu paraşütçü birimi, 1944 yılının Haziran ayında D Günü’nde Normandiya’ya düştü, daha sonra Market Garden Operasyonuna katıldı ve 1945’te Bulge Muharebesi’nde savaşmaya devam etti. Diğer paraşütçü alayları gibi, bu elit birim de tamamen gönüllülerden oluşuyordu. Düşman hatlarının arkasından paraşütle atlamadan önce sıkı bir eğitimden geçmekteydiler.

Gönüllü asker fikri özellikle Star Wars’da da önemlidir. Cumhuriyetin klon ordusu, yalnızca hizmet amacıyla yaratılan askerlerden oluşuyorken, fırtına askerleri, sizin ve benim gibi erkekler ve kadınlardır. Gönüllüler. Star Wars Rebels’da göreceğimiz gibi, İmparatorluk, “hizmet için gönüllü olan ateşli vatanseverlerde daha iyi bir tekdüzelik” buluyor. Milyonları İmparatorluk için gönüllü olmaya ikna etmek için güçlü bir propaganda makinesi gerekiyor.

Yazı kaynağı:

Stormtroopers Of The New Germany circa 1939
Stormtroopers Of The New Germany circa 1939
Stormtroopers of the New Germany, c1939. From Deutsche Gedenkhalle: Das Neue Deutschland compiled by General Von Eisenhart Rothe, 1939. Artist Unknown. (Photo by Historica Graphica Collection/Heritage Images/Getty Images)Stormtroopers Of The New Germany circa 1939Stormtroopers Of The New Germany circa 1939
Stormtroopers of the New Germany, c1939. From Deutsche Gedenkhalle: Das Neue Deutschland compiled by General Von Eisenhart Rothe, 1939. Artist Unknown. (Photo by Historica Graphica Collection/Heritage Images/Getty Images)

https://www.gettyimages.com/photos/nazi-stormtroopers?mediatype=photography&phrase=nazi%20stormtroopers&sort=mostpopular

Sturmabteilung https://en.wikipedia.org/wiki/Sturmabteilung

Sturmabteilung (kısaca SA, Türkçe: Taarruz Bölüğü), Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi’nin, Weimar Cumhuriyeti zamanında nasyonal sosyalistlerin yükselişinde önemli rol oynamış yarı askerî örgütü. Mensupları kahverengi gömlekler giydiği için Kahverengi Gömlekliler adıyla da anılır oldu. Kurucusu ve 1934’te ölümüne kadar başındaki kişi Ernst Röhm idi.

1920’de kurulmuş, 1921’de ise tam anlamıyla yarı askerî bir nitelik kazanmıştı. Örgüt, 1920’li yılların başlarında parti toplantılarının güvenliğini sağlamak amacıyla hareket etmekteydi. Parti toplantılarını sabote etmek isteyen komünistlerle kavgaya tutuşan Taarruz Bölüğü mensupları, daha sonraları barlarda, birahanelerde ve benzeri yerlerde komünistlerin silahlı örgütü Roter Frontkämpferbund ile sıklıkla kavga etmeye başladı. Bu kavgalar, kanlı çatışmalar halinde sokaklarda da yaşanabiliyordu. 1934’ten sonra SA’nın personel mevcudu 3.5 milyona kadar çıktı.[1] Ayrıca ağır silahları da mevcuttu.[1] Buna karşı Alman ordusunun sadece 100.000 askeri vardı.[1] Böylece Taarruz Bölüğü, Almanya içinde ikinci bir ordu haline geldi ve nasyonal sosyalistlerin politik rakiplerinin bastırılmasında önemli rol üstlendi.